Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró comptarà amb un Manifest pel Civisme amb valors i principis consensuats amb entitats i ciutadans

Escoltar

Mataró comptarà amb un Manifest pel Civisme amb valors i principis consensuats amb entitats i ciutadans

El Grup de Treball de Civisme, que és una Comissió del Consell de Ciutat, va proposar fer un debat ciutadà entorn del civisme i que el resultat es tradueixi en el Manifest pel Civisme, un document que recollirà uns valors i principis consensuats pel major nombre d'entitats, ciutadans i per l'administració. La informació sobre el procés de creació es va donar a conèixer a la Comissió Informativa d'Innovació i Presidència del passat 29 de setembre. Un cop finalitzi el procés de redacció d'aquesta eina cívica, tothom que vulgui s'hi podrà adherir. El Manifest pel Civisme és una de les actuacions que recull el Pla de Civisme 2008-2011.

Els objectius del Manifest pel Civisme són comptar amb un seguit de valors i principis que siguin necessaris per aconseguir una bona convivència i qualitat de vida a la ciutat. El document ha d'orientar les accions municipals, ha de comptar amb la participació i el compromís dels ciutadans i les associacions, ha de contenir les bases per poder viure junts en una ciutat agradable, reconeixerà la participació activa i la bona voluntat de tots i crearà una xarxa cívica amb totes les adhesions. La intenció es que l'Ajuntament mantingui una comunicació i un diàleg directe amb aquesta xarxa cívica.

Procés per a la redacció

El Grup de Treball de Civisme és la comissió redactora i impulsora de la proposta que compta amb la col·laboració i les aportacions dels consells municipals (Gent Gran, Salut, Medi Ambient, Solidaritat i Cooperació, Mobilitat, Convivència, Joventut, Igualtat d'oportunitats, Consell Escolar i Territorials), la Federació d'Associacions de Veïns (FAVM), el Consell de Ciutat, les associacions, entitats i ciutadans a nivell particular. A nivell particular, les aportacions es poden fer a través del web de l'Ajuntament, de les Oficines d'Atenció Ciutadana i de les associacions representades als consells municipals i per mitjà del Consell de Ciutat.

Totes les propostes es consensuaran i quedaran recollides en el Manifest pel Civisme que es preveu que estigui redactat al novembre. Un cop redactat, el Manifest pel Civisme es presentarà oficialment a la Mostra d'Entitats (27-30 de novembre). A partir d'aleshores i fins al 9 d'abril de 2009, tothom podrà adherir-se. Els ciutadans i les entitats que s'hi adhereixin, a més de comprometre's amb la promoció i observació dels principis continguts en el manifest, tindran l'opció de formar part d'una xarxa cívica que té l'objectiu de facilitar la comunicació amb l'administració.