Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró demana que la diada de Sant Joan esdevingui festa nacional dels Països Catalans

Escoltar

Mataró demana que la diada de Sant Joan esdevingui festa nacional dels Països Catalans

L'Ajuntament va aprovar una proposta de resolució, presentada per ERC i la CUP, a favor de declarar la festa de Sant Joan com la festa nacional dels Països Catalans. La proposta es va aprovar amb els vots afirmatius del PSC, ERC, ICV-EUiA, CiU i la CUP i els negatius del PPC.

La proposta de resolució aprovada és la següent:

"Atès que els Focs de Sant Joan s'han celebrat des de fa segles a arreu dels territoris de parla catalana; des del Nord dels Pirineus fins al Sud del País Valencià, passant per les Illes Balears, La Franja, Andorra i l'Alguer.

Atès que els Focs de Sant Joan, encesos amb la Flama del Canigó des del 1966 ençà, han contribuït com cap altra festa a conservar i transmetre les tradicions pròpies de la nostra nació.

Atès que la celebració dels Focs de Sant Joan ha tingut sempre un caràcter social, col·lectiu i cerimoniós; fet que explica la seva continuïtat al llarg dels segles, i la seva vigència actual, que l'ha fet sobreviure a les diverses situacions polítiques i socials, superant períodes històrics molt difícils al llarg dels temps.

Atès el fet que la Festa de Sant Joan, festa arrelada en la major part dels territoris que conformen els Països Catalans, pot contribuir a recuperar el sentit de pertinença d'una comunitat històrica com a símbol d'esperança.

Per tot això, el Grup Municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya i la Candidatura d'Unitat Popular proposen l'adopció dels següents acords:

Primer. Donar suport a la iniciativa de reconèixer la Festa de Sant Joan com la Festa Nacional dels Països Catalans.

Segon. Demanar als governs dels respectius territoris de parla catalana que prenguin en consideració la iniciativa de declarar la Festa de Sant Joan, la Festa Nacional dels Països Catalans, ja que és una tradició popular arrelada en una de les tradicions més antigues d'aquests territoris, així com que emprenguin les accions necessàries per a fer-la efectiva.

Tercer. Comunicar aquest acord a Òmnium Cultural i a l'Associació Catalana de Municipis i Comarques."