Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró destina aquest any més de 540 mil euros en projectes de cooperació i campanyes de sensibilització

Escoltar

Mataró destina aquest any més de 540 mil euros en projectes de cooperació i campanyes de sensibilització

L'Ajuntament destina durant l'any 2008 544.687.28 € per a projectes de cooperació internacional, campanyes de sensibilització i convenis. Aquesta xifra representa l'1% dels seus ingressos propis. Del pressupost total, 403.676,58 € s'aporten al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament en el marc d'un conveni de col·laboració entre les dues entitats.

A més, es destinen 33.515,18 € a convenis amb entitats de la ciutat per portar a terme campanyes de sensibilització i 33.405,14 € per organitzar diferents actes com conferències, la Nit de la Solidaritat, o aquest any el lliurament que es va fer a Miriam Makeba del Premi per la Pau de les Nacions Unides. La resta dels diners, 74.090, 38 €, es manté per subvencionar campanyes d'emergència que puguin sorgir. Si no és així, a finals d'any es reparteixen en altres projectes.


Projectes subvencionats a través del Fons Català de Cooperació

A través del Fons Català se subvencionen projectes promoguts per entitats de la ciutat i altres promoguts directament pel Fons. La llista completa dels projectes subvencionats és la següent:

. Senegal: "Suport al proveïment d'aigua potable i al rellançament d'activitats agropastorals a Kassa". Associació Planeta / AJAEDO. 44. 489, 25 €.

. Mèxic: "Enfortiment de les capacitats organitzatives, productives i educatives per a les dones organitzades de MUSA". Fundació Grup Tercer Món / La Selva / MUSA. Organización de Mujeres de la Unión de Ejidos de la Selva 96.291,11 €.

. Senegal: " Construcció d'un pou, distribució d'aigua i producció hortícola a Sandaga ". Associació Ajut Social i Cultural a Sandaga. 31.032,20 €.

. Perú: " Promoció i Desenvolupament intel·lectual per a dones joves de la zona d'Ayaviri ". Associació d'Amics del Bisbe Joan Godayol / Associacio Musuq Illary. 79.323,75 €.

. Nicaragua. " Institut d'Habilitació i capacitació tècnica -IHFOCATT". Fundació Josep Comaposada. Frente Nacional de los trabajadores 32.500 €.

. Nicaragua. " Projecte integral per a la millora de la situació sociolaboral i sanitària dels treballadors del triangle miner de Nicaragua ". Fundació Pau i Solidaritat. Central Sandinista de Trabajadores. 32.500 €.

. Nicaragua. " Salvando el Nido, Casa Comunal Boris Vega " . Col·lectiu de Teatre EPMA.Associació Catalana de Solidaritat amb Nicaragua i Centreamèrica ". 32.500 €.

. República Dominicana. "Construcció d'una residència d'estudiants a Santo Domingo". Associació Amics de la República Dominicana. Fundación Pico Duarte 19.144,85 €.

. Senegal. " Adquisició d'un grup electrogen i equipament per al centre "Notre Dame d'Afrique". Associació Amics de l'Escola Pia al Senegal. Association Education Solidaire. 14.632.02 €.

. Catalunya: "Campanya per a la reforma del sistema d'institucions internacionals als municipis catalans". Fundació Ubuntu. 900 €.

. Catalunya - Nicaragua: "Agenda llatinoamericana 2009. Projecte de campanya 2008". Comissió de l'Agenda Llatinoamericana Mundial. 10.000 €.

. Catalunya: "Programes de televisió "Solidària" 2008". Vilafranca TV. 3.000 €.

. Cuba: "Suport al desenvolupament de l'agricultura urbana al municipi Pedro Betancourt, Matanzas". Casal d'Amistat amb Cuba de Barcelona "José Martí". 4.125 €.

. Nicaragua: "Casa materna Matagalpa: La Lluita contra la mortalitat materna i infantil". Entrepobles. Asociación Materna de Matagalpa Mary Ann Jackman. 3.328,40 €.