Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró disposa dels diagnòstics dels Plans Integrals de Pla d'en Boet, Peramàs i dels barris del Nord

Escoltar

Mataró disposa dels diagnòstics dels Plans Integrals de Pla d'en Boet, Peramàs i dels barris del Nord

El regidor de Presidència i Participació, Carlos Fernández, va assistir a les presentacions dels documents de diagnòstic dels Plans Integrals del Nord i del Sud-Oest que es van portar a terme el 2 i 11 de desembre, respectivament. El president del Pla Integral del Sud-Oest, Francesc Teixidó, també va assistir a la jornada on es presentava el document per millorar els barris de Pla d'en Boet i Peramàs (Sud-Oest.)

L'objectiu dels diagnòstics d'aquests Plans Integrals és definir una situació inicial a partir de la qual establir unes línies de treball estratègiques per transformar la ciutat i millorar-la. El procés per elaborar aquests documents de treball va iniciar-se el passat mes de maig i ha consistit en un seguit de tallers i reunions amb diferents agents que intervenen en aquests territoris. El buidatge de la informació, opinions i propostes s'ha recollit en uns documents que es poden consultar al web municipal i que presenten les següents conclusions:

Pla Integral de Molins, La Llàntia, Vista Alegre, Via Europa, Cirera i Camí de la Serra

Els problemes de mobilitat en el territori, la saturació del Centre d'Atenció Primària (CAP) de Cirera, la manca d'equipaments, la inclusió de les urbanitzacions en l'àrea urbana, les expectatives que genera la urbanització de la zona triangular que hi ha entre les rieres de Cirera i Figuera Major així com la demanda d'una Administració més eficient són alguns dels aspectes que recull el document de treball d'aquestes zones del nord de la ciutat.

Pla Integral del Pla d'en Boet i Peramàs

El debat sobre la reconversió de la ronda de Leopoldo O'Donnell en una via cívica, la necessitat de noves zones de passeig i destinades als vianants i la necessitat d'espais culturals de proximitat són algunes de les conclusions del document de diagnòstic de les zones del sud-oest.

Després de la presentació d'aquests documents, està previst que els propers 19 i 24 de desembre es signin els Decrets de Constitució del Consell Territorial del Nord i del Sud-Oest, respectivament. Els Consells Territorials estaran formats per 16 entitats i es reuniran per primera vegada durant la segona quinzena del mes de gener.