Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró disposa d'un cafè propi de Comerç Just que s'elabora a Las Margaritas, a l'estat de Chiapas

Escoltar

Mataró disposa d'un cafè propi de Comerç Just que s'elabora a Las Margaritas, a l'estat de Chiapas

L'alcalde, Joan Antoni Baron; el regidor de Presidència i Participació, Carlos Fernández; el president de la Fundació Grup Tercer Món Mataró, Jeroni Escoda, i la coordinadora del projecte "Cafè Ciutat" d'Alternativa3, Teresa Palop, han presentat avui en roda de premsa el "Cafè Mataró". El periodista Espartac Peran i l'escriptora Asha Miró també han assistit a l'acte de presentació per donar suport a aquest nou producte de Comerç Just.

El "Cafè Mataró" forma part del projecte "Cafè Ciutat" que actualment es porta a terme a Terrassa, a través d'Alternativa3, i a Manresa amb l'Associació Josep Maria Cunill. A Mataró, la iniciativa es porta a terme a través de la Fundació Privada Grup Tercer Món Mataró que compta amb el suport de l'Ajuntament i de la Diputació de Barcelona.

El "Cafè Mataró" prové del municipi de Las Margaritas, a l'estat mexicà de Chiapas. Aquest producte està elaborat per Mujeres de Unión de la Selva (MUSA) que conreen un cafè 100% natural, de cultiu biològic, d'aromes suaus i delicats.

Amb la posada al mercat d'aquest cafè, la ciutat de Mataró recolza les cooperatives cafeteres de l'hemisferi sud, sensibilitza la població sobre el Comerç Just i treballa en xarxa amb d'altres associacions per aconseguir un consum responsable i solidari. Els productes de Comerç Just prefinancen la producció i asseguren als camperols un preu just i estable per sobre de les fluctuacions del mercat.

A Mataró, la Fundació Privada Grup Tercer Món posarà a la venda aquest cafè, farà activitats per donar-lo a conèixer a la població en general i també als restauradors, responsables de botigues, bars i cafeteries. Una de les primeres activitats de difusió del producte es desenvoluparà, del 27 al 30 de novembre, durant la Setmana de la Participació i consistirà en fer un tast d'aquest cafè.


Dues imatges: el Cafè Mataró i els ambaixadors del producte que són l'escriptora Asha Miró i el periodista Espartac Peran.