Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró disposa d'un nou vehicle que funcionarà com un centre de comandament en casos d'emergència

Escoltar

Mataró disposa d'un nou vehicle que funcionarà com un centre de comandament en casos d'emergència

El regidor de Via Pública, Ramon Bassas, ha presentat avui el nou vehicle de Protecció Civil municipal i el camió de la Creu Roja que amb la col·laboració de l'Ajuntament farà les funcions de Centre de Comandament Avançat en emergències (CCA). També ha donat a conèixer els acords establerts entre l'Ajuntament, la Creu Roja i el Gremi d'Hostaleria i Turisme Mataró i Maresme en matèria de primers auxilis i de protecció a la gent gran.

Nous vehicles per a emergències

La Creu Roja, amb la col·laboració de l'Ajuntament, ha incorporat un vehicle que servirà de suport a les emergències. El camió és un Centre de Comandament Avançat (CCA) que permetrà muntar un punt de comandament proper al lloc d'emergència on tots els serveis implicats podran disposar d'equips de comunicació i ordinadors per tal de coordinar-se amb més facilitat.

El camió té incorporats 3 ordinadors, 1 pantalla plana de televisió, 3 línies telefòniques, 1 impressora de plànols, 4 emissores (1 de Xarxa Rescat, 1 marítima i 2 terrestres), equips de transmissió portàtils i una petita sala de reunions.

El Servei de Protecció Civil de l'Ajuntament també ha incorporat un nou vehicle, un 4x4, per a desplaçaments.

Autoprotecció als ciutadans

Pel que fa a la protecció dels ciutadans, l'Ajuntament ha iniciat juntament amb la Creu Roja i amb la participació del Gremi d'Hostaleria i Turisme Mataró i Maresme una campanya adreçada als bars i restaurants de formació en primers auxilis. La campanya consisteix en formar els treballadors d'aquests establiments en dos casos concrets: atendre en primera instància clients que pateixin obstrucció de la via aèria (ofegaments per ingestió de sòlids) i puguin practicar reanimacions cardiopulmonars.

El Gremi d'Hostaleria facilitarà a tots els associats la possibilitat de realitzar aquesta formació i a més se'ls hi donarà de forma gratuïta als agremiats un rètol amb les indicacions detallades dels passos a seguir per tal que el puguin penjar a l'establiment.

La campanya s'emmarca en el programa de Protecció Civil del Pla de Seguretat Local de Mataró i se suma a la que es va realitzar a les comunitats de veïns que tenia per objectiu evitar accidents domèstics i d'oci.

Suport a les persones grans

Seguint amb la voluntat de protegir els col·lectius més vulnerables, la Policia Local i la Creu Roja han signat un acord per ajudar a les persones grans que han estat víctimes d'un robatori o atracament en els tràmits posteriors a la denúncia. Així, l'acord estableix que aquelles persones grans que ho desitgin podran ser acompanyades per voluntaris de la Creu Roja en la tramitació de la documentació que li ha estat sostreta: DNI, targetes bancàries, carnet d'assistència sanitària...