Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró es prepara per a la Cavalcada de Reis 2009

Escoltar

Mataró es prepara per a la Cavalcada de Reis 2009

La carrossa de l’Iceberg s’ha instal·lat en una plataforma per millorar-la

Els Missatgers Reials tenen previst arribar a Mataró el proper divendres 2 de gener, a partir de les 17 h, al Parc Central. Els nens i nenes els podran esperar amb la música de l’Agrupació Musical del Maresme que amenitzarà l’acte fins a l’arribada dels Missatgers Reials que es preveu que arribin amb helicòpter des de terres llunyanes.


El dissabte 3 i el diumenge 4 de gener, des de les 17.30 fins a les 20 h, els nens i nenes de la ciutat podran entregar les seves cartes als Missatgers Reials a diferents punts de la ciutat. En concret es podran entregar a:

 

Plaça de l’Ajuntament

Plaça de l’Església de Cirera

Casal de Joves de Cerdanyola

Centre Social de la Llàntia

Centre Social de Vista Alegre

Centre Cívic Pla d’en Boet

Centre Cívic Molins

Centre Social del carrer d’Alemanya

Les Esmandies-Casal de Barri

Centre Social de Camí de la Serra

Casal de la Gent Gran de l’Havana i rodalies

Pati de Can Marchal

 

Després de la recollida de cartes per part dels Missatgers Reials, el dia 5 de gener arriba el moment més esperat per petits i grans: la Cavalcada dels Reis 2009.

 

A Mataró, la comitiva reial surt a les 17.30 h de la plaça de Puerto Rico i passa per la ronda d’Alfons X El Savi, la plaça d’Espanya, el camí de la Geganta, la plaça de Granollers, la ronda de Leopoldo O’Donnell, la plaça de Manuel Serra i Xifra, el Camí del Mig, carrer de Miquel Biada, ronda d’Alfons XII, plaça d’Alexander Fleming, Camí Ral, La Rambla, plaça de Santa Anna i la Riera fins a la plaça de l’Ajuntament. Durant tot el recorregut, les carrosses oficials repartiran 2.700 kg de caramels sense gluten. Des de l’organització també es recomana a totes les entitats que facin el mateix.

 

Novetats de la Cavalcada de Reis 2009

 

La principal novetat d’enguany és el conte “Ja vénen, ja vénen!” que ha editat l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC). Els escriptors Lola Casas i Francesc Chiva, amb les il·lustracions de Carme Queralt, han creat una història sobre una nena que somia amb tots els elements de la Cavalcada de Mataró. La carrossa de l’Iceberg presenta aquest any una novetat ja que tots els elements decoratius s’han instal·lat a sobre d’una plataforma per millorar la seguretat, la mobilitat i el bon funcionament. Per segon any consecutiu, els discursos de l’alcalde i dels Reis d’Orient es podran veure en directe en una pantalla situada a la plaça de l’Ajuntament. Des d’aquesta pantalla es podrà veure la traducció de les paraules en llenguatge per a sords-muds. A La Rambla, igual que l'any passat, es reservarà un espai per a persones amb minusvalia física.

 

Les comparses i les carrosses de la Cavalcada

 

La cavalcada consta d'un primer sector d'entitats, format aquest any per:

 

ONCE

Associació de Veïns del Pla d’en Boet

Armats de Mataró

Colla Gegantera Iris de l’Escola Balmes

Associació de Veïns de la Cornisa

Penya Bètica de Mataró

Casa d’Andalusia

Hermandad de Nuestra Senyora del Rocio

 

I el sector oficial de la cavalcada, amb 13 carrosses i comparses

 

Carters

Tren

Ratetes

Tramvia

Avió

Vaixell

Arlequins

Blancaneus

Oca

Egipte

Joguines

Iceberg

Rei Blanc

Rei Ros

Rei Negre

 

La cavalcada de Reis és un dels actes més multitudinaris que es produeixen al llarg de l’any a la ciutat, amb una participació aproximada d’unes 70.000 persones. L’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), organisme organitzador, compta amb la col·laboració d'un gran nombre de persones i entitats que participen en algun moment de tot el procés, des de l'organització, amb la Comissió de Reis, passant pels equips de suport, fins als figurants de la comitiva.Un total de gairebé 600 persones s'impliquen en algun moment de l'organització o celebració de la cavalcada.

Entre les entitats i col·lectius que participen hi ha: la Sala Cabañes, les Associacions de Veïns de Cirera, de Pla d’en Boet, Vista Alegre i Cerdanyola, la Colla Castellera Capgrossos de Mataró, el Col·lectiu d’Africans, equips de suport, Voluntaris Pel Futur i Radioaficionats.

 

L’Ajuntament disposa d’un Pla d'emergència municipal per a la Cavalcada, i a l'edifici de Via Pública s'instal·la el CECOPAL (Centre de coordinació municipal), que esdevé centre de comunicació i punt de coordinació del servei d'emergències. Com a serveis preventius presents a la Cavalcada hi haurà la Creu Roja, els Bombers de Mataró i l'Agrupació de Defensa Forestal

 

Les normes bàsiques per als assistents a la Cavalcada són les següents:

- Eviteu recollir caramels a la zona de pas de les carrosses.

- Vetlleu i controleu els nens i nenes perquè no s'aproximin a les rodes dels vehicles.

- La pujada dels nens i nenes a les carrosses dels Reis la faran només els patges de cada carrossa.

- Queda prohibit transitar entre els vehicles i les carrosses de tota la Cavalcada.

- És convenient fixar un punt de trobada amb els nens i nenes perquè pugui ser útil en cas de pèrdua. En aquest cas, cal avisar a la Policia Local o a la Creu Roja.