Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró es proclama Ciutat pubilla de la sardana 2009

Escoltar

Mataró es proclama Ciutat pubilla de la sardana 2009

La Federació Sardanista de Catalunya va fer pública la proclamació de Mataró com a propera Ciutat Pubilla de la Sardana. Aquest nomenament es va fer ahir diumenge 27 d'abril, dins dels actes d'inici del pubillatge de la sardana de Sant Climent de Llobregat per aquest any 2008. Mataró agafarà el relleu de Sant Climent de Llobregat durant l'abril de 2009 i durant tot l'any serà la Ciutat Pubilla de la sardana. L'any 2009 també se celebrarà els 50 anys de celebració del Pubillatge, que ha anat passat any rere any per diverses ciutats d'arreu dels Països Catalans.

L'Ajuntament de Mataró havia aprovat en el Ple del 5 d'octubre de 2006 la presentació de la candidatura de Mataró, que es va dur a terme l'any 2007. El títol de Ciutat Pubilla s'atorga a una ciutat vinculada amb la sardana i que hagi contribuït a la seva difusió. El principal objectiu de totes les activitats que s'aniran celebrant al llarg de l'any del pubillatge serà la promoció de les tradicions catalanes entorn el món del ball tradicional i la sardana: música, composició, interpretació, les colles, les cobles, els aplecs i les ballades, entre d'altres vessants d'expressió cultural.

La proposta del pubillatge de Mataró va ser presentada conjuntament pel Patronat Municipal de Cultura (PMC) de Mataró i la Coordinadora d'entitats sardanistes i de dansa tradicional de Mataró, que està formada pels col·lectius: la Cobla Costa Daurada, Cobla Ciutat de Mataró, Cobla Iluro, Grup Cultural "Pla del Amats", Associació Cultural "Els Planells", Colles sardanistes "Repuntejant", Entitat Floklòrica Catalana de Mataró i Agrupació Sardanista Santa Anna de Mataró.

A partir d'ara, es crearà una comissió mixta de treball amb membres del PMC i de la Coordinadora d'entitats sardanistes i de dansa tradicional de Mataró per tirar endavant l'organització dels actes que formaran part de tot l'any de la Ciutat Pubilla a Mataró.