Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró formarà part de l'Associació de l'Observatori de les Dones en els mitjans de comunicació

Escoltar

Mataró formarà part de l'Associació de l'Observatori de les Dones en els mitjans de comunicació

La creació de l'Associació de l'Observatori de les Dones en els mitjans de comunicació així com els seus estatuts es va formalitzar per unanimitat en el Ple d'ahir. La informació sobre la constitució oficial d'aquest organisme es va donar a conèixer prèviament a la Comissió Informativa de Serveis Personals del 24 d'octubre.

Els objectius

L'Associació de l'Observatori de les Dones en els mitjans de comunicació és una entitat que ofereix a la ciutadania eines de visió crítica, anàlisi i sensibilització per fomentar una reflexió crítica davant de continguts sexistes i discriminatoris en els mitjans de comunicació. Aquesta entitat promou la discussió pública sobre les pràctiques discriminatòries dels mitjans de comunicació i defensa els consumidors i consumidores amb les seves queixes davant de les empreses i les persones responsables dels continguts comunicatius vexatoris i sexistes.

L'Ajuntament de Mataró és un dels 24 municipis que formaran part d'aquest projecte que, després de la creació i aprovació dels estatuts per part de totes les administracions, disposarà de personalitat jurídica pròpia. Els estatuts regulen els objectius, els drets i les obligacions de les entitats associades així com els seus òrgans de govern.

Els antecedents

L'Observatori de les Dones en els mitjans de comunicació va néixer l'any 2000 per iniciativa de cinc ajuntaments i la Cooperativa-Promotora de Mitjans Audiovisuals Drac Màgic. Des d'aleshores, s'han afegit altres municipis fins aconseguir 24 participants, entre ells Mataró. En aquests moments, l'associació es constitueix per continuar treballant per superar els arquetips de gènere en els mitjans de comunicació.