Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró ha participat en la cloenda del projecte europeu Shape Up de prevenció de l'obesitat infantil

Escoltar

Mataró ha participat en la cloenda del projecte europeu Shape Up de prevenció de l'obesitat infantil

La regidora de Benestar Social, Salut i Consum, Carme Esteban, va participar el divendres passat, 7 de novembre, en la conferència final del projecte europeu Shape Up de prevenció de l'obesitat infantil amb la promoció d'activitats de millora dels hàbits de salut, sobretot a nivell esportiu i d'alimentació.

En aquesta conferència van participar representants de 20 ciutats de diferents països europeus que han format part d'aquest projecte que es basa en una dinàmica participativa on els nois i noies proposen plantejaments de canvi en els seus hàbits d'activitat física i alimentació que després s'han materialitzat en un seguit d'activitats.

Les experiències de les 20 ciutats europees s'han recollit en el llibret "20 Shape Up stories" que es va donar a conèixer en les jornades que es van celebrar a Barcelona els dies 6 i 7 de novembre. La regidora de Benestar Social, Salut i Consum, Carme Esteban, va participar en la taula rodona "La col·laboració escola-comunitat: el paper de les polítiques locals i els reptes per a les ciutats".

A Mataró, el CEIP La Llàntia i l'IES Puig i Cadafalch han treballat durant tres anys en la metodologia del Shape Up que es basa en la investigació de la situació, la valoració del problema i l'acció de canvi. Més de 500 infants han millorat els seus hàbits amb el suport de les escoles, les famílies, la comunitat i l'administració. Durant aquest temps s'ha portat a terme una millora i redisseny dels patis, modificacions dels esmorzars i menús escolars, tallers de cuina, promoció del consum de fruita i un increment de l'activitat física amb la posada en marxa, entre d'altres, de l'esport tradicional del Tamborí.

El projecte Shape Up finalitza el proper mes de desembre i els resultats es presentaran a la Comissió Europea durant el primer trimestre de 2009. L'Ajuntament té previst continuar potenciant els valors i els hàbits saludables d'aquest projecte entre els infants i joves de la ciutat.

Una fotografia dels participants a la conferència de cloenda del Shape Up, celebrada a Barcelona amb la participació de la consellera de Salut, Marina Geli.