Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró instal·la un monòlit per recordar la importància dels municipis al procés d'integració europea

Escoltar

Mataró instal·la un monòlit per recordar la importància dels municipis al procés d'integració europea

L'Ajuntament va instal·lar un monòlit a la Via d'Europa (cantonada amb el carrer de Pere Bombardó) per remarcar el paper dels municipis a l'hora de motivar la voluntat ciutadana perquè avanci en el projecte europeu. Es va col·locar el passat dilluns 19 de maig i el seu cost ha estat de 5.336 euros.

L'obra és un tòtem format per una xapa de 3 m d'alçada per 1 m de llargada i 10 mil·límetres d'ample. Té retolada corpòriament l'escut de la Unió Europea i un metacrilat on s'han retolat el nom dels municipis agermanats amb Mataró: Cehegín (Espanya), Corsico (Itàlia), Créteil (França) i Dürnau-Gammelshausen (Alemanya).

Acord al Ple

El Ple municipal del 3 de maig de l'any passat va aprovar per unanimitat una declaració conjunta sobre el Dia del Municipi. A més, va acordar que: "També es compromet a organitzar, durant l'any 2007, activitats o actes que sensibilitzin la població sobre el procés d'integració europea i a retolar les entrades a la ciutat i el web municipal amb la informació dels municipis amb els quals Mataró està agermanada, indicant la pertinença a la Unió Europea".

El monòlit està situat a l'entrada de la ciutat