Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró modifica el Pla General d'Ordenació per regular els espais oberts dels edificis

Escoltar

Mataró modifica el Pla General d'Ordenació per regular els espais oberts dels edificis

L'Ajuntament modificarà puntualment el Pla General d'Ordenació Municipal (PGOM) per regular els paràmetres comuns d'ordenació que fan referència a l'envolvent dels edificis. L'aprovació inicial d'aquesta modificació puntual es va aprovar en el Ple del 5 de juny i va passar per la Comissió Municipal Informativa de Serveis Territorials del passat 27 de maig.

Avui, a les 19 h a la sala d'actes de la Caixa d'Estalvis Laietana, el regidor d'Urbanisme, Ramon Bassas; i el regidor d'Habitatge, Francesc Teixidó, presentaran en públic aquesta modificació.

Amb el canvi, es volen potenciar els espais intermedis dels edificis amb la creació de zones obertes i cobertes relacionades amb els balcons o les terrasses. Aquests espais fan una funció de climatització natural dels habitatges i li donen més qualitat com a espai d'ampliació i estança.

Per calcular el sostre edificable d'un edifici, relacionat directament amb els metres quadrats d'edificabilitat màxima d'una parcel·la, no es comptaran aquests elements oberts dels habitatges.

La normativa respecte la posició de la planta baixa amb el carrer es flexibilitza per facilitar els accessos als soterranis i s'augmenta un 5% les alçades de les plantes i del conjunt de l'edifici. Aquest canvi possibilitarà i incentivarà la col·locació de les instal·lacions bàsiques dels edificis als sostres amb cel ras per millorar el manteniment.

El volum de la planta sotacoberta, que fins ara era un paràmetre més flexible en els edificis de planta baixa més dos pisos, ara també es pot aplicar en tots els edificis amb l'objectiu de millorar, sempre que es pugui, la funcionalitat de l'edifici, i la qualitat i composició arquitectòniques.

A més, la modificació reforçarà els articles que permeten detallar, a través del planejament derivat, l'ordenació volumètrica d'un edifici i els elements de la façana en funció de l'entorn per donar alternatives que aconsegueixin una millora global del projecte arquitectònic i de la qualitat dels habitatges.