Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró organitza el fòrum Innova 360º per fomentar les noves iniciatives empresarials

Escoltar

Mataró organitza el fòrum Innova 360º per fomentar les noves iniciatives empresarials

L'Innova 360º és una nova aproximació de Mataró al fenomen de la innovació. Els dies 13, 14 i 15 de novembre, personalitats rellevants en aquest àmbit participaran en tallers, conferències i xerrades. L'objectiu és demostrar que la innovació és present en tots els àmbits i representa una oportunitat de modernitzar processos en l'economia, en la cultura o en la participació social, entre d'altres. L'Innova 360º es dirigeix a tots els públics: tant al general, que podrà experimentar amb jocs com el "Reactable", el nou instrument que combina música i llum creat per investigadors de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), com al professional, que descobrirà nous negocis, formes de finançament per a emprenedors i les darreres innovacions en diversos àmbits. Mataró, que té com un dels grans projectes de ciutat el parc científic i de la innovació TecnoCampus, reforça amb aquest fòrum el seu posicionament en aquest àmbit.

L'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) impulsa el fòrum Innova 360º, que s'ubicarà a l'espai firal del Parc Central. Dels dies 13 a 15 de novembre hi haurà programació continuada per sensibilitzar sobre l'oportunitat que ofereix la generació de cultura innovadora per crear un nou espai de relació i intercanvi.

El fòrum neix amb el suport de diverses institucions i organismes públics i privats. La campanya de difusió s'ha centrat en els mitjans digitals, amb un web (www.innova360.cat) que enllaça amb espais de bloc, facebook , youtube i twitter. Fins ara el seguiment a la xarxa de l'esdeveniment ha estat molt satisfactori. Els propers dies es farà una campanya de posicionament de l'esdeveniment també a través del cercador Google.

Distribució dels espais

Pel que fa a la distribució dels espais al Parc Central, hi haurà l'auditori, l'espai pràctic, l'espai demo, l'espai e-dit, l'espai Gentic, l'espai TecnoCampus i un plató de mitjans per realitzar entrevistes i fer la difusió audiovisual, a més de corners on de forma ininterrompuda hi haurà interacció social, creació de xarxes i de coneixement.

Els diferents espais tenen finalitats concretes com la realització de seminaris, tallers i presentacions de petit format a l'espai pràctic, o l'espai demo, on el Servei d'Ocupació de Mataró (SOM) realitzarà sessions de demostració d'eines digitals i tallers formatius de curta durada. El Grup d'Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Mataró i Maresme (GENTIC) tindrà una zona on es faran ponències, anomenada l'espai Gentic. L'espai e-dit presentarà recursos destinats a l'emprenedoria i la consolidació d'empreses i plataforma de contacte amb altres persones emprenedores. A l'espai e-dit, dissabte de 17 a 20 h, i en sessions de 20 minuts, tots els assistents podran veure demostracions del "Reactable", un nou instrument que combina sons i il·luminació per a crear, innovar i convertir la música en tangible i visible.

La programació i els convidats

L'enginyer industrial Jaume Ferrús serà l'encarregat de donar el tret de sortida a les conferències de l'auditori dijous a les 19 h. Ferrús és consultor de projectes del sector de la comunicació en la societat de producció audiovisual i va ocupar el càrrec de director de Televisió de Catalunya durant 7 anys. Un altre dels convidats és José Ramón Jáuregui, secretari general del Grup Socialista al Congrés que va dirigir durant prop de dos anys la subcomissió pel foment de la responsabilitat social corporativa. La consellera de Treball de la Generalitat de Catalunya, Mar Serna, assistirà a l'esdeveniment Innova 360° per presentar la nova eina 6C de conciliació entre la vida laboral i la familiar, adaptada per l'IMPEM als sectors del Comerç i l'Hostaleria.

El creador de l'obra "El manual de l'inventor", Pep Torres, és un altre dels convidats. Dissabte de 12 a 13.30 h, explicarà les últimes tendències, invents i descobriments científics, en una xerrada per a tots els públics: joves, grans, experts en innovació, consumidors de tecnologia o qualsevol persona interessada.

Sara Berbel, que combina la docència universitària amb el seu càrrec com a directora general d'Igualtat d'Oportunitats del Departament de Treball de la Generalitat, serà l'encarregada de moderar, el 14 de novembre al migdia, una taula de dones empresàries que han innovat i han aconseguit èxits empresarials en diferents àmbits.

En el marc del fòrum Innova 360°, la Generalitat de Catalunya organitza la jornada Pimestic, dirigida a empresaris i empresàries per sensibilitzar-los en la implantació de les noves tecnologies per contribuir a la millora de la competitivitat, productivitat i gestió. La jornada se celebrarà divendres dia 14 i comptarà amb la presència del secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat, Jordi Bosch.

Un altre dels actes destacats serà la xerrada sobre el fenomen dels blocs i la seva implicació en diversos àmbits com la comunicació, la política, l'ensenyament o l'administració. Entre els participants en aquest acte destaquen el periodista Saül Gordillo, a més d'autors de diversos blocs destacats com Oriol Ferran, Josep Barri, Carlos Guadián, Marc Vidal i Margalida Capellà. En aquest acte es farà a més la primera presentació de la Maresmeesfera.

Premis Cre@tic i Nit amb Visió

Coincidint amb l'Innova 360º, el dia 13 de novembre se celebra la Nit amb Visió a la Sala Privat de Mataró i amb la participació del periodista Manel Fuentes, que serà el conductor de l'acte. Es tracta d'una trobada d'empresaris de tots els sectors que es troben en una nit en què a més es lliuren els premis Cre@atic, que arriben a la vuitena edició. L'objectiu d'aquests guardons és promoure la iniciativa empresarial dins l'àmbit de les noves tecnologies, i contribuir al desenvolupament socioeconòmic de Mataró, mitjançant el suport econòmic a nous projectes empresarials. A la convocatòria d'enguany s'hi han presentat 15 projectes empresarials que opten als tres premis, valorats en 6.000, 3.000 i 1.500 euros, respectivament.

A banda de l'entrega d'aquests premis, l'IMPEM farà un reconeixement a 13 empreses de la ciutat que han destacat per la seva responsabilitat social organitzativa (RSO). La RSO és la contribució activa i voluntària de les empreses per millorar i aconseguir un equilibri entre les dimensions socials, econòmiques i ambientals de la societat. Enguany, les empreses que rebran la distinció són Fet d'Ara, Gestoria Barceló, Folgarona, Auto d'Ara, Lola Perruquers, Nins, Pell Tolrà, Frèsia, Finques Pous, Saterra Joiers, Pastisseria Miracle i Farmafree i Castany.

D'esquerra a dreta, el president del Grup d'Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i Comunicació (GENTIC), Josep Lluís de Gabriel, i la presidenta de l'IMPEM, Alícia Romero.