Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró presenta una ponència en el Xè Congrés Internacional de Ciutats Educadores

Escoltar

Mataró presenta una ponència en el Xè Congrés Internacional de Ciutats Educadores

L'alcalde, Joan Antoni Baron, i la presidenta de l'Institut Metropolità d'Educació (IME), Conxita Calvo, van participar en el Xè Congrés Internacional de Ciutats Educadores que es va celebrar a São Paulo entre el 24 i 26 d'abril. El congrés es va centrar en el concepte de ciutat educadora, en la seva relació amb la democràcia com a sistema polític i en preguntes relatives als tres eixos explorats: "La ciutat com a espai d'aprenentatge", "Identitat, diversitat, ciutadania" i "Inclusió, equitat, drets".

L'Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) organitza aquestes trobades cada dos anys, la pròxima serà a la ciutat mexicana de Guadalajara. El congrés va mostrar experiències educatives de 52 ciutats de 14 països diferents, organitzades en quatre conferències, dos taules de debat, 15 workshops (tallers) amb 78 experiències, dos sessions de cinema, les presentacions de 126 experiències més en diferents fòrums, una àrea d'estands de les ciutats i entitats participants i una sessió plenària de tancament.


Ponència amb les experiències dels centres mataronins

L'Ajuntament de Mataró ha participat al Congrés presentant la ponència "Activitats d'Aprenentatge-Servei (APS)", dins de l'eix "Inclusió, equitat, drets". Aquesta experiència s'ha dut a terme en alguns centres d'educació primària i secundària de la ciutat i es basa en combinar l'aprenentatge a través de l'experiència amb un servei a la comunitat. Es fonamenta en una manera participativa d'entendre la ciutadania, l'aprenentatge i l'educació en valors.

En el marc del congrés es va realitzar l'Assemblea General de l'AICE que va aprovar el balanç econòmic, la memòria d'activitats, el pla d'acció 2008-09 i també es va renovar, tant la configuració del Comitè Executiu, com la presidència de l'Associació que ostentava la ciutat de Barcelona.