Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de mil persones visiten l'Ajuntament durant la jornada de portes obertes de la Diada de Sant Jordi

Escoltar

Més de mil persones visiten l'Ajuntament durant la jornada de portes obertes de la Diada de Sant Jordi

L'Ajuntament va celebrar una jornada de portes obertes durant la Diada de Sant Jordi amb l'objectiu que els ciutadans coneguin les principals dependències de la casa consistorial i s'aproximin a la història de l'edifici. Des de les 10 h a les 18 h, 1.306 persones dividides en grups van efectuar aquesta visita. Aquests ciutadans van rebre un punt de llibre i un roser amb recomanacions de reg sostenibles.

De les 1.306 persones que van visitar les principals sales de l'edifici (Sala de Sessions, Sala de Regidors, Sala dels Lleons, vestíbul i pati central i galeria dels mataronins il·lustres) gairebé la meitat, 644, han estat escolars de nou centres educatius i d'altres associacions socials de la ciutat que havien concertat prèviament aquesta visita guiada pels regidors. La resta de visitants, 662, van ser ciutadans a nivell particular.

L'Ajuntament va obsequiar els ciutadans amb un punt de llibre editat amb motiu de la Diada de Sant Jordi i amb un roser mini, de la varietat Catalunya, que ha estat cultivat pel Servei de Jardineria en el viver municipal. Enguany, el roser anava acompanyat d'un seguit de consells per a l'estalvi d'aigua en el reg de flors i plantes.

Consells de reg sostenible

Entre els consells hi ha el de regar les plantes de bon matí o al vespre per evitar l'evaporació, l'aprofitament de l'aigua que es fa servir per netejar la fruita i les verdures i recollir l'aigua de pluja en una regadora o qualsevol altre recipient per després aprofitar-la.

Un decret de l'Ajuntament del 12 de febrer adopta límits en l'abastament d'aigua potable per part de la companyia d'Aigües de Mataró, en l'ús del consum públic de la ciutat i en l'ús dels particulars.