Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prohabitatge Mataró lliura les claus als adjudicataris dels habitatges del carrer de Carlemany

Escoltar

Prohabitatge Mataró lliura les claus als adjudicataris dels habitatges del carrer de Carlemany

L'alcalde, Joan Antoni Baron; el regidor d'Habitatge i president de l'empresa municipal Prohabitatge Mataró, SA, Francesc Teixidó; i la regidora de Benestar Social, Salut i Consum, Carme Esteban, han lliurat avui les claus dels 30 habitatges adaptats del carrer de Carlemany, 6-12. Tots ells es destinen als majors de 65 anys, i són de lloguer de protecció oficial.

Avui també s'han signat els contractes de lloguer, de manera que els destinataris dels habitatges ja poden iniciar-hi el seu trasllat.

Dels 30 habitatges, 25 es van adjudicar seguint un sistema d'avaluació per punts que van dur a terme els professionals de Prohabitatge Mataró i dels Serveis Socials de l'Ajuntament de Mataró. El passat 14 de novembre, es va convocar tots els admesos per visitar els habitatges i fer-ne la selecció, segons l'ordre de puntuació de les llistes definitives.

Els altres cinc habitatges han servit per reubicar persones afectades per operacions de planejament urbanístic que s'han dut a terme a la ciutat, i compleixen els requisits per ser usuaris dels mateixos.

Serveis per a la gent gran

L'empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA) ha promogut l'edifici, que gestiona la seva filial Prohabitatge Mataró conjuntament amb els serveis de Benestar Social i Gent Gran de l'Ajuntament de Mataró.

Els 30 habitatges compten amb serveis de suport per garantir el benestar i la independència personal dels seus habitants. A més, s'han suprimit totes les barreres arquitectòniques tant de l'interior dels habitatges com de la resta de l'edifici (accessos, mida de les portes per persones amb cadira de rodes, dutxes sense graons).

Cada habitatge disposa d'alarmes sonores i visuals als banys, que alertaran als veïns per tal que puguin avisar als serveis adequats en cas de caigudes. També es facilitarà als habitants el servei de teleassistència.

L'edifici compta amb 5.507 m2de superfície construïda que es distribueix en tres plantes subterrànies, planta local, planta baixa, tres plantes pis i coberta. Els habitatges s'ubiquen a la planta baixa i a les tres plantes pis de l'edifici. Tenen 1 i 2 habitacions i superfícies útils de 40 i 50 m2, aproximadament.

Totes les zones comunes de l'edifici es contemplen com espais de lleure i de relació per als veïns. És en aquest sentit, s'ha volgut centralitzar la bugaderia i s'ha dissenyat una sala per a tallers a la planta tercera, ambdós espais estan comunicats directament amb la terrassa i els horts de la coberta. A més, s'han aplicat criteris de sostenibilitat, tal com l'aprofitament de l'energia solar i de les aigües grises, per a la seva construcció i funcionament.

Centre de dia

PUMSA ha cedit a l'Ajuntament el local de la planta baixa de l'edifici, que acollirà un centre de dia per a malalts d'Alzheimer (Associació familiars Alzheimer Barcelona).

L'edifici es completa amb un aparcament per a residents de tres plantes subterrànies amb un total de 102 places (69 són per a cotxes i 33 per a motocicletes) que es comercialitzen en règim de lloguer. L'aparcament, amb una superfície útil de 2.132 m2, compta a més amb 18 trasters que també es lloguen.