Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PUMSA adjudica la construcció dels tancaments i la coberta de l'Edifici del Coneixement de TecnoCampusMataró

Escoltar

PUMSA adjudica la construcció dels tancaments i la coberta de l'Edifici del Coneixement de TecnoCampusMataró

El Consell d'Administració de l'empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA), reunit ahir, va adjudicar les obres d'execució dels tancaments (façanes i portes exteriors) i de la coberta de l'Edifici del Coneixement del parc tecnològic i de la innovació TecnoCampusMataró a l'empresa FCC Construcción, SA.

Amb l'adjudicació d'aquestes obres, es dóna un pas més en la construcció de TecnoCampusMataró. Les feines consistiran en la realització dels tancaments complets de l'Edifici del Coneixement  -que inclou la construcció de les façanes i la col·locació de les portes i finestres dels exteriors de l'immoble- així com en la construcció de la coberta.

Les obres s'han adjudicat amb un pressupost de 3.537.774 euros, IVA inclòs i començaran abans de finalitzar l'estructura de l'immoble, actualment en construcció. La seva finalització es preveu a l'agost de 2009.

D'aquesta manera, les últimes fases d'edificació de l'estructura i l'inici dels tancaments i la coberta coincidiran en el temps per assegurar la continuïtat dels treballs del parc tecnològic, i que aquest estigui totalment finalitzat dins la data prevista, durant el primer semestre de 2010.

Construcció de l'estructura

Actualment, s'està construint l'estructura tant de l'Edifici del Coneixement com del conjunt d'edificis dels Serveis a la Innovació. Aquests immobles són tots els que conformen el parc tecnològic i de la innovació TecnoCampusMataró.

L'Edifici del Coneixement, amb una superfície de 12.400 m2, allotjarà l'Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMt) i l'Escola Universitària del Maresme (EUM). També s'hi ubicarà el Centre R+D+i, un espai per a la innovació i la tecnificació destinat a incrementar la competitivitat de les empreses mitjançant la innovació. Un aparcament soterrani i semisoterrani, restaurant, comerços, biblioteca, plató i d'altres serveis complementaris completen l'edifici.

El conjunt d'edificis dels Serveis a la Innovació allotjarà la Incubadora i les empreses de base tecnològica i el Centre de Congressos i Reunions. Es tracta de dos immobles en forma de cub, de 7.000 m2 cadascú, que es situaran a la cara Nord del parc tecnològic, davant la carretera de Barcelona. Entre els dos immobles bessons, s'oferirà allotjament a prop de 75 empreses TIC.

La construcció de l'estructura de l'Edifici del Coneixement es preveu concloure el febrer de 2009 i, un mes més tard, al març de 2009, es finalitzarà l'estructura del conjunt dels Serveis a la Innovació.

Properes actuacions

Els següents treballs que s'adjudicaran seran els corresponents als tancaments i la coberta de l'edifici de Serveis a la Innovació, el proper mes de desembre.

La fase d'acabats interiors i realització de les instal·lacions dels edificis de TecnoCampusMataró es preveu licitar durant el primer trimestre de 2009. Els últims treballs que es realitzaran i que completaran el parc tecnològic i de la innovació consistiran en la urbanització dels espais públics, que s'adjudicaran a començaments del segon trimestre de 2009.