Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PUMSA enregistrarà imatges del front de mar per documentar la transformació de la ciutat

Escoltar

PUMSA enregistrarà imatges del front de mar per documentar la transformació de la ciutat

L'empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA) farà un seguiment gràfic de les obres que es realitzen al front de mar i, en concret, al sector del Rengle, durant tot el seu procés de construcció. L'objectiu és deixar constància de la transformació que Mataró està experimentant en aquest sector i crear un arxiu d'imatges de la ciutat per a futurs usos.

El Rengle, la Porta Laietana, la ronda de Barceló, la zona on es troben la Cooperativa Agrària, l'antiga fàbrica Cabot i Barba i el Cafè de Mar, i l'espai que ocupen el passeig Marítim i el Port són els cinc àmbits que integraran la nova façana marítima de Mataró.

El desenvolupament del front de mar permetrà doblar la façana marítima de la ciutat fins als 3,2 km, de manera que esdevindrà un dels espais de referència per a la ciutadania i el turisme. A més, es crearan 2.600 habitatges, dels quals més del 30% seran a preus públics; 6.000 noves places d'aparcament; el parc TecnoCampusMataró; un centre escolar; equipaments públics; noves zones comercials i d'oficines; espais de lleure i zones verdes; i un hotel davant del mar.

Totes aquestes actuacions suposen una inversió pública i privada de 1.000 milions d'euros en els propers anys.

Transformació important

PUMSA ha encarregat l'enregistrament d'imatges de les obres del front de mar per documentar la transformació que aquest projecte suposarà per a la ciutat. En concret, es recolliran imatges del sector del Rengle, on actualment s'està construint el parc tecnològic i de la innovació TecnoCampusMataró, l'edifici d'un hotel i oficines d'iniciativa privada, i l'edifici empresarial que promou PUMSA. El conjunt d'actuacions en aquest sector suposarà una inversió pública i privada d'aproximadament 350 milions d'euros.

A més de deixar constància dels canvis que experimentarà la ciutat, el seguiment gràfic permetrà disposar d'un banc d'imatges informatitzat amb abundant material audiovisual per als seus futurs usos. Aquest material serà un element de promoció de Mataró o d'atracció d'inversions cap a la ciutat.

Seguin l'exemple d'altres ciutats que han enregistrat les seves transformacions urbanes, s'ha encarregat el seguiment gràfic per la durada de l'obra, que serà, aproximadament, de tres anys i mig. Es recolliran imatges des del mateix punt de càmera per tal que, al final de l'actuació, es pugui visualitzar en un muntatge específic, les diferents transformacions i evolucions de l'espai.

També es reunirà documentació visual des de l'aire, mitjançant la realització de diversos vols fins a la finalització de les obres.

Productora amb experiència

L'empresa que farà el seguiment gràfic de la transformació del Rengle i la postproducció de les imatges és Clara Films, SA, per un import de 182.000 euros.

Es tracta d'una productora amb 20 anys d'història i amb una llarga experiència en projectes de territori (urbanisme, arquitectura, enginyeria i medi ambient). A més, ha rebut diferents premis relacionats amb el seu seguiment gràfic de la transformació del front marítim de Barcelona 1986-1992 o del Fòrum 2004, entre d'altres.