Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PUMSA inicia la construcció d'un edifici d'oficines a la Baixada de les Espenyes

Escoltar

PUMSA inicia la construcció d'un edifici d'oficines a la Baixada de les Espenyes

L'immoble s'ubicarà a la Baixada de les Espenyes 2-8, i conviurà amb les troballes arqueològiques existents al mateix solar. L'empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA) promou la seva construcció, que s'engloba en el projecte de transformació urbanística del sector de Can Xammar i del centre històric de la ciutat.

L'edifici es destinarà a oficines, que ocuparan les dues plantes pis, mentre que a la planta baixa s'hi habilitarà un local de 174 m2de superfície construïda amb doble accés, un des de la Baixada de les Espenyes i un altre des de la pròpia plaça de Can Xammar. L'immoble també disposa d'una planta soterrani que està connectat amb el local. El nou edifici tindrà una superfície total útil de 620 m2.

Les obres les duu a terme l'empresa Dentell, SL, amb un pressupost d'1.621.974 euros. Es preveu que els treballs, que han començat aquest mes de gener, finalitzin el maig de 2009.

Integració en l'espai

El nou edifici s'integrarà en l'entorn i delimitarà amb la plaça de Can Xammar, reduint l'ocupació en planta baixa i augmentant l'espai públic. Per aconseguir aquesta integració, s'ha previst l'adaptació de l'edifici a la topografia actual del terreny segons el Pla General d'Urbanisme de Mataró de l'any 1996.

Convivència amb les troballes

Les prospeccions arqueològiques iniciades al sector de Can Xammar l'any 2002 van donar com a resultat algunes de les troballes més importants fetes a Mataró: d'una banda, cinc murs radials que feien de contraforts interns d'una torre de defensa de la muralla del segle XVI; i, de l'altra, part del pas de ronda des d'on es vigilava la muralla. Excavacions posteriors van descobrir la part corresponent a la zona de combustió d'un forn, un hipogeu i tres monedes.

PUMSA va promoure la recuperació d'aquestes restes arqueològiques, que es van descobrir al solar de la Baixada de les Espenyes 2-8. Mentre durin les obres, les troballes estaran protegides amb encofrats de fusta. Un cop finalitzades, es traurà aquesta protecció especial i les restes arqueològiques s'exposaran al públic.