Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PUMSA millorarà el parc de la Pollancreda i l'aparcament de la vil·la romana de Torre Llauder

Escoltar

PUMSA millorarà el parc de la Pollancreda i l'aparcament de la vil·la romana de Torre Llauder

El Consell d'Administració de l'empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA) va adjudicar, el 18 de gener, els treballs de millora de l'aparcament gratuït de Torre Llauder i del parc de la Pollancreda a EXCA-JMAS, SLU per un pressupost de 402.355 euros.

L'empresa adjudicatària té previst iniciar els treballs aquest mes de febrer i finalitzar-los cap al mes de juny de 2008.

Conservació de cara a futures excavacions

El parc urbà de la Pollancreda, ocupa una superfície de 16.000 m2 en contacte amb la Porta Laietana, entre l'avinguda de Lluís Companys, el Camí Ral i el carrer de Roma. L'objectiu del projecte és preservar aquest espai, que s'inclou dins de l'àmbit del clos arqueològic de la vil·la romana de Torre Llauder (Bé Cultural d'Interès Nacional), millorant-ne les condicions actuals en què es troba.

L'actuació consistirà, bàsicament, en fer la conservació del parc perquè es mantingui en bones condicions a la vista de futures excavacions arqueològiques que es puguin fer a la Pollancreda, i que condicionen aquest projecte.

A més, amb l'objecte de millorar l'accés dels vianants al parc i protegir aquest espai perquè la circulació diària dels usuaris no el faci malbé, s'habilitaran una sèrie d'itineraris que respectaran l'arbreda existent, i que estaran il·luminats. Altres actuacions consistiran en la renovació i increment del mobiliari urbà distribuït per tot el parc, la instal·lació d'una nova xarxa d'enllumenat i la col·locació de jocs infantils.

Aparcament gratuït

L'aparcament en superfície de caràcter gratuït ocupa una illa entre el clos arqueològic de la vil·la romana de Torre Llauder, el carrer de Roma, la part posterior dels edificis amb façana al carrer de Sant Valentí i el carrer de Javier Castaños.

Les obres comprenen una nova distribució de l'espai mitjançant l'adequació de les illes que delimiten les zones d'aparcament per tal de facilitar la circulació dels vehicles. Aquesta nova ordenació permetrà la plantació d'espècies arbustives i arbòries als parterres de l'aparcament on s'instal·larà una nova xarxa de reg. També es tornarà a pavimentar el terra.

El projecte també inclou actuacions a les places d'estacionament que se situen al llarg de tot el carrer de Roma, com la millora dels parterres. Tant a l'àmbit d'aquest carrer, com a l'aparcament, es preveu respectar el número de places d'estacionament existents, que són un total de 279, i fins i tot crear-ne algunes de noves.