Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PUMSA realitza l'adequació de quatre locals situats al Camí Ral

Escoltar

PUMSA realitza l'adequació de quatre locals situats al Camí Ral

L'empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA) realitza actualment les obres d'adequació interna dels quatre locals comercials per cedir-los posteriorment a la Fundació de Cooperadors de Mataró.

Els locals s'ubiquen a l'edifici d'habitatges que PUMSA va construir al Camí Ral, 254-266: dos es situen a la planta baixa i els altres dos a la primera planta. Entre tots quatre, tenen una superfície útil de 294 m2.

L'empresa municipal d'Urbanisme ha iniciat a finals de juny les obres d'adequació interna dels quatre locals per tal de lliurar-los totalment condicionats a la Fundació, que era propietària de part del solar on es va construir l'edifici. Tots quatre espais es troben buits actualment, i la Fundació s'encarregarà de la seva explotació un cop finalitzin els treballs de condicionament, previstos pel proper mes de setembre.

Aquests treballs inclouen la realització del forjat sanitari, la col·locació de paviments i falsos sostres, el condicionament dels lavabos, així com les instal·lacions elèctriques i d'aigua.

El cost de les obres que assumeix íntegrament PUMSA és de més de 66.000 €.

L'edifici del Camí Ral 254-266

PUMSA va promoure la construcció de l'immoble del Camí Ral 254-266, les obres del qual van finalitzar el juny de 2006. Compta amb una superfície total construïda de 3.796 m2distribuïts en dues plantes subterrànies per a l'aparcament públic, una planta baixa i planta primera per als locals comercials, i dos plantes pis per a 10 habitatges dúplex.

Fundació Unió de Cooperadors

La Fundació Cooperadors de Mataró és una fundació privada participada per l'Ajuntament de Mataró i la Unió de Cooperadors de Mataró, la constitució de la qual va ser aprovada pel Ple de l'Ajuntament l'any 2003. La Fundació té tres línies de treball estratègiques:

- Fomentar l'economia social de Mataró.

- Projectar Mataró com a ciutat referent de l'economia social en l'àmbit català, estatal i internacional.

- Preservar el patrimoni històric de la Unió de Cooperadors i generar-ne activitat d'acord amb la finalitat fundacional de la Fundació.

L'any 1992, l'Ajuntament va adquirir quatre edificis que havien estat propietat de la Unió de Cooperadors, un ubicat al Camí Ral 254-266, un altre al carrer de Meléndez Valdés, un al carrer de Palmerola/10 de gener i un altre al carrer del Rierot cantonada amb el carrer de Cristina.

Aquestes finques adquirides són les que s'aportaran a la Fundació Unió de Cooperadors per part de PUMSA.

L'aportació econòmica de l'empresa municipal en patrimoni supera els 6 milions d'euros.