Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rocafonda-El Palau-Escorxador celebra amb una festa la posada en marxa de nous equipaments i espais públics

Escoltar

Rocafonda-El Palau-Escorxador celebra amb una festa la posada en marxa de nous equipaments i espais públics

Una festa ciutadana va emmarcar el passat diumenge, 26 d'octubre, la inauguració de nous equipaments i espais públics a l'àmbit de Rocafonda-El Palau-Escorxador, un dels dos sectors de la ciutat  €l'altre és el barri de Cedanyola€ que rep ajuts procedents de la Llei de barris de la Generalitat de Catalunya per dur a terme actuacions de millora.

En concret, l'alcalde, Joan Antoni Baron, va presidir les inauguracions de l'Oficina de coordinació de la Llei de barris, la nova gespa artificial del Camp Municipal de Futbol de Rocafonda, la remodelació del parc del Palau i l'aparcament construït sota aquesta zona verda. Algunes d'aquestes actuacions s'han finançat amb els ajuts procedents de la Llei de barris, que va atorgar a aquesta zona de Mataró 6,9 milions d'euros.

La Festa de la Llei de barris de Rocafonda-El Palau-Escorxador va començar a les 11.00 hores amb la inauguració de l'Oficina de coordinació de la Llei de barris. Una cercavila a càrrec de la xaranga "Los Labradores" va conduir els veïns i les autoritats fins als diferents equipaments i espais que s'inauguraven. També van tenir lloc al parc del Palau activitats infantils a càrrec de l'Associació de Lleure i Cultura Enlleure't; i es va celebrar un partit de futbol entre el C.F. Rocafonda i l'Olímpic de Malgrat al Camp Municipal de Futbol de Rocafonda.

Oficina de coordinació de la Llei de barris

L'Oficina de coordinació de la Llei de barris de Rocafonda-El Palau-Escorxador està ubicada a la confluència dels carrers de Pablo Ruiz Picasso i de la República Dominicana, en un local llogat per l'Ajuntament. Es tracta d'un espai de 77 m2, que té dues sales: una d'elles de treball per coordinar les actuacions que s'executin a l'àmbit de la Llei de barris; i l'altra per a activitats i reunions, que està inclosa a la xarxa d'equipaments cívics de Rocafonda-El Palau-Escorxador.

Per obtenir informació sobre les actuacions de la Llei de barris, els veïns hauran de seguir adreçant-se al Centre Cívic Rocafonda (Josep Punsola, 47), ja que a l'oficina es farà atenció personalitzada prèvia cita. D'altra banda, els dilluns i dimecres de 16.00 a 19.00 hores un treballador de Prohabitatge atendrà a l'oficina consultes sobre la rehabilitació d'habitatges i els ajuts als quals es poden acollir els veïns interessats.  

L'oficina comença a funcionar demà dilluns. Les despeses generades per la seva posada en marxa es finançaran mitjançant els ajuts de la Llei de barris.

Gespa artificial al Camp Municipal de Futbol de Rocafonda

Les obres per a la instal·lació de la gespa artificial del Camp Municipal de Futbol de Rocafonda han consistit en la retirada d'elements vells del camp anterior de sauló; la preparació del terreny fent la compactació de terres i les pendents pertinents pel drenatge i evacuació de l'aigua; i la instal·lació de la gespa artificial.

L'empresa Mondo Ibèrica SA ha executat els treballs, que han tingut un cost de 508.480 euros a càrrec del pressupost municipal.

A sota de la gespa no s'ha pavimentat amb asfalt o formigó, sinó que s'ha optat per una millor compactació de terres i per utilitzar materials que no escalfen tant el terreny de joc, fan que s'hagi de regar menys i milloren les condicions de joc. És la primera vegada que aquest sistema d'instal·lació de la gespa artificial s'aplica a Mataró.

A més, s'han instal·lat noves porteries i banquetes, i s'ha renovat el sistema de rec i la il·luminació del camp, amb 24 nous focus de 1000 W de potència. També s'han instal·lat xarxes protectores darrera de les porteries i un nou marcador electrònic, i s'ha pavimentat la zona perimetral del camp.

El Camp Municipal de Futbol de Rocafonda l'utilitzen bàsicament els equips del Club de Futbol Rocafonda. També hi ha altres equips de 3a divisió territorial que utilitzen les instal·lacions en els horaris lliures disponibles.

Aquesta actuació forma part del Pacte pel Futbol. Mataró disposa ara de 4 camps de futbol amb gespa artificial: a més del de Rocafonda, el Camp Municipal del Camí del Mig en disposa des de 1996; el Camp Municipal d'Esports, va estrenar gespa al 2006; i el Camp Municipal de Can Xalant en té des de 2007. Al 2009, en compliment del Pacte pel Futbol, està previst pavimentar amb gespa artificial el Camp Municipal de Futbol del Pla d'en Boet. El programa d'Actuació Municipal de 2009 també preveu instal·lar gespa artificial al Camp Municipal de Cirera, i efectuar un pla de millores al Camp Municipal d'Esports

Aparcament i parc del Palau

L'empresa municipal Gestió Integral de Trànsit Mataró (GINTRA), que gestiona els aparcaments, ha dut a terme les obres de construcció de l'aparcament situat al subsòl del parc del Palau i la reurbanització d'aquesta zona verda. L'aparcament té una superfície total construïda de 5.724 m2 distribuïts en dues plantes subterrànies, amb capacitat per a 243 places de cotxe -4 d'elles adaptades per a persones amb mobilitat reduïda- i 5 de moto.

L'alçada de la primera planta permet l'accés de furgonetes, que disposaran de 54 places en aquest primer soterrani. L'aparcament té dos accessos per als vehicles: l'entrada es farà per l'extrem oest del parc del Palau, és a dir, pel carrer de Las Siete Partidas; i la sortida, pel carrer del Lapidario, a l'extrem est de la plaça.

Pel que fa als vianants, a més de poder accedir pels dos accessos de vehicles, comptaran amb dos accessos exclusius: un d'ells, amb escales, se situarà a l'interior del parc; l'altre, amb escales i ascensor, estarà pròxim al carrer de Las Siete Partidas.

GINTRA ha començat la comercialització de les places de l'aparcament, que poden ser de lloguer o bé de venda en règim de concessió per un termini de 50 anys.

Les obres de reurbanització del parc del Palau, situat a la coberta, han conservat l'aspecte que aquesta zona tenia abans de la intervenció, tot i que s'han introduït millores. S'han conservat els plataners de les voreres que envolten el parc i s'hi han plantat nous arbres.

L'adjudicació de les obres de l'aparcament i la reurbanització del parc del Palau va correspondre a l'empresa Excover, SA., que ha executat els treballs. La inversió total estimada per a les dues actuacions és de 4.100.000 euros.

La reurbanització del parc del Palau es financia al 50% amb l'ajut procedent de la Llei de barris, mentre que la construcció de l'aparcament va íntegrament a càrrec del pressupost de GINTRA.