Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rocafonda estrena la nova urbanització de l'avinguda del Perú

Escoltar

Rocafonda estrena la nova urbanització de l'avinguda del Perú

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, ha presidit aquest matí la inauguració oficial del tram de l'avinguda del Perú comprès entre la plaça de Josep Cusachs i el carrer de Pablo Ruiz Picasso. Aquesta avinguda és una de les principals vies de circulació del barri de Rocafonda.

L'acte ha comptat amb l'assistència del conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal, que minuts abans havia procedit a la signatura del conveni per al desenvolupament del projecte d'intervenció integral de Rocafonda-El Palau-Escorxador. Aquest acord està previst que financiï precisament el tram que resta pendent a renovar a l'avinguda del Perú, situat entre el carrer de Pablo Ruiz Picasso i l'avinguda d'Amèrica. 

La inauguració ha tingut lloc a les 12.30 hores i ha estat amenitzada per una actuació de la banda d'animació infantil "La Simforosa".

Descripció de les obres

Les obres les ha realitzat l'empresa adjudicatària, Constraula, SA, per encàrrec de l'Ajuntament i els treballs han afectat un tram de 400 metres de llargària, mentre que la superfície total que s'ha reurbanitzat és de 7.500 m².

El projecte, amb un pressupost de 865,298,42 euros, ha eliminat les barreres arquitectòniques i ha ampliat les voreres. La millora també ha comptat amb la renovació de la xarxa de clavegueram i de subministrament d'aigua potable, s'han instal·lat contenidors soterrats, s'han soterrat les línies aèries telefòniques i elèctriques en els encreuaments i s'han ubicat de nou tots els punts de llum.

La zona verda que es troba limitada entre el carrer del Salvador, el carrer de l'Equador i l'avinguda del Perú, s'ha millorat amb la plantació de nou arbrat, la instal·lació de nou mobiliari urbà i de joc.

Subvenció comercial

L'Ajuntament compta amb una subvenció de 129.794,76 euros de la Direcció General de Comerç del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat per a aquestes obres, que corresponen al 15% de la inversió realitzada.