Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un estudi determinarà en quins edificis de Cerdanyola d'habitatges plurifamiliars és possible instal·lar un ascensor

Escoltar

Un estudi determinarà en quins edificis de Cerdanyola d'habitatges plurifamiliars és possible instal·lar un ascensor

El regidor d'Habitatge, Francesc Teixidó, i el delegat territorial del Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona (Maresme), Antoni Floriach, van signar el passat dijous 4 de desembre un conveni de col·laboració per realitzar un estudi tècnic que determini les possibilitats d'instal·lar ascensors a 140 edificis d'habitatges plurifamiliars del barri de Cerdanyola, per millorar l'accessibilitat d'aquests immobles. Aquest acord s'emmarca en el Pla Local d'Habitatge, i en concret en les actuacions a favor de la rehabilitació que està desenvolupant l'Ajuntament.

Per encàrrec de l'Ajuntament, els tècnics del Col·legi visitaran els immobles i recolliran en una fitxa la informació necessària per endegar posteriorment programes per a la instal·lació d'ascensors, amb l'elaboració de propostes tècniques, determinació del millor emplaçament i valoració estimada del cost d'instal·lació en els casos que sigui viable.

L'Ajuntament farà el contacte previ amb els presidents de les comunitats que es visitaran, per informar-los sobre la realització de l'estudi. Els tècnics que visitaran els edificis aniran degudament acreditats.

Les visites començaran aquesta setmana, i es preveu que el treball de camp estigui enllestit abans de les festes de Nadal.

Al novembre de 2003 la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) va realitzar per encàrrec de l'Ajuntament un estudi similar per analitzar la viabilitat d'implantar ascensors a prop de 400 edificis de Rocafonda-El Palau. El resultat va ser que al barri de Rocafonda s'hi podien instal·lar ascensors a 20 edificis i a 43 més eren viables condicionats. En el cas del Palau els ascensors s'hi podien implantar a 10 edificis i a 18 més eren viables condicionats. Com a viables condicionats s'entenen aquells casos en que la instal·lació és possible però presenta dificultats tècniques o d'espai significatives. Per exemple, que s'hagi d'ocupar parts dels baixos o espai de tots els pisos del mateix numero de porta.