Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un grup de tècnics en atenció a la gent gran de Mataró, Créteil i Corsico participa en un intercanvi d'experiències

Escoltar

Un grup de tècnics en atenció a la gent gran de Mataró, Créteil i Corsico participa en un intercanvi d'experiències

Tècnics en atenció a la gent gran de les ciutats agermanades de Mataró, Créteil i Corsico participen, de l'11 al 14 de març a Mataró, en un intercanvi d'experiències sobre temes relatius a serveis d'atenció a la gent gran. L'intercanvi, organitzat conjuntament pel Servei de Benestar Social i la Secció de Civisme i Cooperació de l'Ajuntament de Mataró, s'emmarca dins un programa més ampli d'intercanvis entre Mataró i Créteil, que consta de quatre accions:

- Intercanvi de tècnics que treballen en l'atenció a la gent gran: trobada a Mataró del 10 al 14 de març 2008.

- Intercanvi entre grups de gent gran d'ambdues ciutats: trobada a Mataró del 18 al 24 d'abril 2008.

- Intercanvi de tècnics que treballen en l'atenció a la gent gran: trobada a Créteil del 20 al 24 d'octubre 2008.

- Intercanvi entre grups de gent gran d'ambdues ciutats: trobada a Créteil del 7 al 12 de novembre 2008.

La ciutat de Corsico participarà en aquest primer intercanvi tècnic com a ciutat convidada, després d'haver manifestat el seu interès per conèixer l'experiència de Mataró en serveis d'atenció a la gent gran, en el Congrés de la Gent Gran celebrat a Mataró l'any 2006.

Programa d'activitats

La representació d'ambdues ciutats agermanades estarà integrada per 7 persones. La representació de Créteil està formada un responsable de clubs de la tercera edat, un responsable d'ajuda a domicili, una treballadora de serveis a la tercera edat i una treballadora a residències de gent gran. Per la ciutat de Corsico hi participen en l'intercanvi una responsable de Serveis Socials i centre de dia, una fisioterapeuta de centre de dia i una responsable d'agermanaments.

Pel que fa al programa d'activitats, per al dia 11 al matí hi ha programada al Centre Cívic Pla d'en Boet una sessió tècnica per conèixer el funcionament dels programes vinculats a l'Agència d'atenció a la gent gran i persones amb dependència del Servei de Benestar Social de l'Ajuntament, en especial els d'envelliment actiu i també del Consell Municipal de la Gent Gran. Posteriorment està previst visitar els casals municipals de la Gent Gran de Pla d'en Boet, de Cerdanyola, de La Llàntia i de l'Havana.

El dia 12 al matí, les activitats se centraran al voltant de la Llei de dependència i el model d'atenció a les persones que tenen problemes de dependència i als seus cuidadors, fent referència a la cartera de serveis municipals. Està prevista també una trobada amb un proveïdor de serveis per a la gent gran i a la tarda, una visita a la Residència Municipal de Sant Josep.

Finalment el dia 13 es clourà l'intercanvi amb les visites al Casal Municipal de la Gent Gran del Parc Central, al Casal Municipal de la Gent Gran de Rocafonda i al servei de menjador de Rocafonda. Amb la visita a la tarda a l'antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena i la Fundació Hospital es donarà per tancat l'intercanvi tècnic.