Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un projecte al Perú subvencionat per l'Ajuntament clou amb la inauguració d'una casa estudiantil

Escoltar

Un projecte al Perú subvencionat per l'Ajuntament clou amb la inauguració d'una casa estudiantil

El regidor de Presidència i Participació, Carlos Fernández; i el president de l'Associació d'Amics del bisbe Joan Godayol, Joaquim Montserrat, han presentat avui en roda de premsa l'últim projecte de cooperació subvencionat per l'Ajuntament al Perú i que clourà amb la inauguració el proper 25 d'octubre d'una residència d'estudiants: la Casa estudiantil diaca Nelio Quispe Garcés a la població d'Ollachea.

Una casa per a joves de zones rurals

La residència per a joves de pocs recursos forma part del projecte que l'Ajuntament ha subvencionat en aquests darrers anys amb el nom de "Promoció i desenvolupament integral per a la població de San Gabán" promogut per l'Associació d'Amics del bisbe Joan Godayol i que té com a contrapart l'Associació civil Musuq Illary del Perú.

Aquest projecte s'ha desenvolupat durant els anys 2005-2007 i ha rebut aportacions de l'Ajuntament per un import de 181.432,99 €, a més de les aportacions dels ajuntaments de Canet de Mar, Argentona, Terrassa i La Roca del Vallès a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Així, el proper 25 d'octubre s'inaugurarà aquesta casa alberg amb la presència de representants de l'Ajuntament i de l'Associació d'Amics del bisbe Joan Godayol. La casa neix amb la voluntat d'acollir joves que viuen en zones rurals allunyades d'Ollachea per tal de facilitar-los l'accés als centres d'ensenyament de secundària de la població des de les seves comunitats i que no s'hagin de desplaçar grans distàncies i puguin tenir un lloc on residir i viure.

La casa, construïda en un solar donat per la comunitat camperola d'Ollachea, compta amb sis apartaments de quatre habitacions, amb tres llits per habitació, dos banys i una àmplia sala d'estudi cadascun d'ells, a més d'una cuina i menjador col·lectius i un apartament per al tutor responsable de la llar. Hi podran residir un màxim de 72 estudiants.

La primera fase del projecte es va inaugurar l'agost de 2007 i a més s'ha incorporat la compra d'un molí per moldre gra i s'ha construït un menjador per donar servei a les persones més necessitades.

La residència porta el nom d'un col·laborador de la Parròquia d'Ollachea, Nelio Quispe Garcés, que va morir d'accident fa uns anys.

Una altra residència a Juliaca

Durant l'estada, que serà del 20 al 27 d'octubre, els representants de l'Ajuntament també assistiran a la inauguració de la Residència estudiantil Don Bosco a la ciutat de Juliaca. Aquest projecte ha estat subvencionat per la Caixa d'Estalvis Laietana, el bisbat de Tortosa, l'Ajuntament de La Roca, Càritas d'Andorra, les campanyes de Nadal (2006-07/2007-08) que l'Associació d'Amics del bisbe Joan Godayol organitza i per aportacions anònimes.

Al llarg de la visita també es mantindran reunions amb l'Associació civil Musuq Illary per valorar la tasca portada a terme fins ara i preveure accions futures.

Aquest any 2008, l'Associació d'Amics del bisbe Joan Godayol i l'Associació civil Musuq Illary han presentat un projecte a l'Ajuntament que ha estat aprovat en l'Assemblea del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i que porta per títol "La construcció de la casa estudiantil Isabel Choque" per a la promoció i desenvolupament intel·lectual per a dones joves de la zona d'Ayaviri i que té una durada de 3 anys.

Més de 540 mil euros en projectes de cooperació i campanyes de sensibilització

L'Ajuntament destina 544.687.28 € durant l'any 2008 per a projectes de cooperació internacional, campanyes de sensibilització i convenis. Aquesta xifra representa l'1% dels seus ingressos propis. Del pressupost total, 403.676,58 € s'aporten al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament en el marc d'un conveni de col·laboració entre les dues entitats.