Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un seminari organitzat per l'IMPEM aborda la igualtat d'oportunitats entre homes i dones en el món laboral

Escoltar

Un seminari organitzat per l'IMPEM aborda la igualtat d'oportunitats entre homes i dones en el món laboral

La presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero, va presentar ahir dijous el seminari "Mesures per facilitar la igualtat entre homes i dones en l'àmbit professional", que va impartir a l'IMPEM, la subdirectora general de programes entre homes i dones en el treball del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, Mònica Geronés, i al qual van assistir 26 persones.

El president del Grup d'empreses de noves tecnologies de la informació i la comunicació (GENTIC) i gerent de l'empresa mataronina Bitlonia.com, Josep de Gabriel, també va fer una intervenció per explicar l'experiència de la seva empresa envers la conciliació de la vida laboral i familiar de les persones que hi treballen, així com les mesures d'igualtat d'oportunitats que implementen.

Per la seva banda, Mònica Geronés va parlar de les diferents mesures que estableix la Llei Orgànica per a la Igualtat efectiva de dones i homes, llei que es va aprovar al març de l'any 2007, i que té una important funció, no només normativa, sinó també preventiva en el sentit  d'impulsar mesures polítiques actives per tal de prevenir conductes discriminatòries a nivell laboral.

Aquesta Llei estableix:

·        Les empreses de més de 250 treballadors/ores tenen l'obligació de desenvolupar un Pla d'igualtat d'oportunitats.

·        Les empreses de menys de 250 treballadors/ores poden implantar voluntàriament aquests plans.

El Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya va crear l'any 2005 una línia de subvencions per elaborar i implantar plans d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes a les empreses.

En aquest sentit l'IMPEM ha iniciat aquest any, en coordinació amb aquest departament, un programa anomenat "Dones en marxa" que té per objectiu formar a 15 dones com a  conductores d'autobús per tal que puguin així accedir al món laboral com a conductores, ocupació en la que el nombre de dones és clarament inferior. Aquestes dones desenvoluparan la seva feina a empreses de transport privades i també es preveu que puguin desenvolupar la seva feina a la flota autobusos municipals, que en aquest moments només compta amb una dona en la seva plantilla.

D'altra banda l'IMPEM forma part, conjuntament amb 7 municipis més de la província de Barcelona, del programa Atenea liderat per la Diputació de Barcelona, que té per objectiu potenciar la inserció laboral de les dones amb nivell de qualificació universitari o dones amb molta experiència laboral i sense estudis universitaris com a directives o càrrecs de responsabilitat a les empreses de la  nostra ciutat.