Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un text refós del Pla de millora urbana a l'àmbit de la torre de la ronda de Barceló concreta com seran els balcons

Escoltar

Un text refós del Pla de millora urbana a l'àmbit de la torre de la ronda de Barceló concreta com seran els balcons

L'Ajuntament ha redactat un text refós del Pla de millora urbana de l'illa de la ronda de Barceló que limita amb l'avinguda del Maresme i el carrer dels germans Thos i Codina, que es va aprovar provisionalment el passat mes de juny. El nou redactat inclou les prescripcions demanades per la Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona, que és l'òrgan de la Generalitat de Catalunya competent per aprovar definitivament el Pla de millora.

A l'àmbit afectat es preveu construir una torre d'habitatges de 22 pisos, un aparcament subterrani, la futura seu del museu de la Fundació Privada Carme i Lluís Bassat, locals comercials i una plaça pública que connectarà la ronda de Barceló amb el port a través d'un pas subterrani per als vianants.

Antecedents

El Ple Municipal va aprovar provisionalment el passat 5 de juny el Pla de millora urbana i el va trametre a la Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona. Aquest òrgan va acordar el 24 de juliol suspendre la tramitació del pla fins que l'Ajuntament introduís dues prescripcions.

En concret, la Generalitat indicava que els cossos sortints (balcons) de l'edifici de la torre havien de ser oberts perquè no computessin com augment de l'edificabilitat prevista. La segona prescripció és que la reserva mínima d'aparcament havia de ser de 319 places.

Modificacions fetes

El text refós dóna compliment a les prescripcions de la Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona. S'especifica, d'una banda, que els cossos sortints projectats a la façana de la torre seran oberts, i per tant no han de computar com augment de l'edificabilitat; i de l'altra es garanteix que hi haurà un mínim de 319 places d'aparcament a l'àmbit.

El text refós inclou un darrer canvi respecte al document aprovat al juny. El nombre d'habitatges previstos a la torre s'ha adaptat proposant ara 10 més dels 140 inicials. Tot i així, aquests 150 habitatges estan molt per sota dels 204 que permet com a màxim el planejament vigent a l'àmbit.