Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una de les empreses de la Incubadora de l'IMPEM guanya el premi de la Diputació a la millor iniciativa empresarial

Escoltar

Una de les empreses de la Incubadora de l'IMPEM guanya el premi de la Diputació a la millor iniciativa empresarial

L'empresa ubicada a la Incubadora de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Conectainnova (Innovawin 2006, SL), ha guanyat el premi a la Millor Iniciativa Empresarial 2008, un guardó dotat amb 15.000 euros que atorga la Diputació de Barcelona. Els premis es van entregar ahir a l'Auditori Municipal de Terrassa.

Conectainnova és una empresa creada l'any 2007 a la Incubadora de l'IMPEM. És la primera empresa de l'Estat de titularitat privada que té com a objectiu connectar, a través d'una comunitat virtual, empreses i investigadors per facilitar la transferència de tecnologia i la innovació empresarial. Quan una empresa té una necessitat concreta d'innovació, contacta amb la web www.conectainnova.net i aquesta empresa mataronina gestiona la demanda i l'envia a la comunitat de científics i entitats de transferència tecnològica registrats. Actualment hi ha 1.500 científics registrats. Després, l'empresa client i l'investigador posen en marxa el projecte amb l'assessorament de Conectainnova.

Respecte al medi ambient

Una altra empresa creada a la Incubadora de l'IMPEM, Porec Irrigation Systems, SL, ha guanyat un altre dels premis de la Diputació de Barcelona. En concret ha estat guardonada com l'empresa amb major respecte pel medi ambient per la seva investigació, fabricació i comercialització de sistemes de reg a partir de tubs exudants de naturalesa tèxtil. Aquest nou sistema porta l'aigua i els nutrients directament a les arrels de les plantes amb una gran rendibilitat en tots els aspectes.

Els altres premis entregats ahir són a la millor iniciativa empresarial promoguda per dones, a la més innovadora, a l'empresa que disposa de major responsabilitat social en les condicions de treball i amb millor sistema de gestió de la qualitat.

Els objectius d'aquests guardons de la Diputació són premiar la creació i el desenvolupament de noves activitats empresarials sorgides de l'àmbit local; estimular el desenvolupament dels municipis fomentant la creació de noves empreses; distingir, de forma especial, les iniciatives que aportin una major creació i qualitat d'ocupació, més respectuoses amb el medi ambient, més innovadores i amb els millors sistemes de gestió de la qualitat; reconèixer la labor de suport i assessorament a l'activitat local que duen a terme les administracions locals.

Enguany s'han presentat 104 empreses de 38 ens locals diferents. L'IMPEM ha obtingut el reconeixement de la Diputació en set de les vuit edicions anteriors.

A les imatges, les oficines de Conectainnova i una imatge del tub de reg de Porec Irrigation Systems, SL.