Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

84.574 ciutadans de Mataró estan convocats a exercir el dret a vot a les Eleccions al Parlament Europeu

Escoltar

84.574 ciutadans de Mataró estan convocats a exercir el dret a vot a les Eleccions al Parlament Europeu

El proper diumenge, 7 de juny, se celebraran les eleccions per escollir els representants al Parlament Europeu. A Mataró estan convocades a les urnes 84.574 persones de les més de 120.000 que hi ha inscrites al padró municipal. Del cens d’electors, 303 són comunitaris no espanyols. Per una altra banda, 1.224 són joves que podran exercir el seu dret a vot per primera vegada.

 

En total hi haurà 128 meses, 11 menys que als darrers comicis. Aquesta reducció es deu a que algunes meses s’han agrupat perquè totes tinguin un nombre més equitatiu d’electors. Les meses estaran agrupades en 77 col·legis electorals ubicats en 48 edificis diferents.

 

Respecte als anteriors comicis (Eleccions Generals 2008), hi ha tres col·legis que han canviat d’ubicació:

 

- El col·legi ubicat a l’Alberg de Can Soleret ha canviat al Local de l’Associació de Veïns de Camí de la Serra (Torrent d’en Pregària,6)

- El col·legi ubicat al CEIP Vista Alegre ha canviat al Centre Social Vista Alegre (C. Almeria, s/n)

- El col·legi ubicat al CEIP Rocafonda ha canviat al Centre Obert Rocafonda (C. Pau Picasso, 28).

 

A més, dos col·legis han canviat de nom però es mantenen al mateix espai. Es tracta del col·legi situat a l’antiga escola Anxaneta, instal·lacions que ara ocupa el CEIP Montserrat Solà –el col·legi electoral es deia CEIP Anxaneta i passa a denominar-se CEIP Montserrat Solà–, i el situat al parvulari de l’antiga Anxaneta, on s’ubica provisionalment el CEIP Joan Coromines –abans es deia Parvulari Anxaneta i passa a dir-se CEIP Joan Coromines.

 

A part de la informació personalitzada que els ciutadans ha rebut al seu domicili, al web municipal hi ha una aplicació que, introduint el NIF i el carrer de residència, permet consultar a quin col·legi electoral s’ha de votar.

  

Servei d’acompanyament per a persones amb mobilitat reduïda

 

La Creu Roja, en col·laboració amb l’Ajuntament, organitza un dispositiu per facilitar el vot de les persones amb mobilitat reduïda.

 

Els interessats han de trucar al telèfon d’atenció ciutadana 010 per sol·licitar el servei abans del 5 de juny a les 20 hores. Les peticions són trameses a Creu Roja, que es posa en contacte amb els interessats confirmant-los el moment del dia en que se’ls realitzarà el servei, en ambulància o autobús adaptat.

 

Les persones que precisin aquest servei seran acompanyades per personal de Creu roja des dels seus domicilis fins al col·legi electoral, i un cop exercit el dret a vot es realitzarà el viatge a l’inversa.

  

Dispositiu d’informació als ciutadans

 

Pel que fa a l’atenció als ciutadans durant la jornada electoral, el dia de les eleccions estaran oberts de forma extraordinària 8 punts d’atenció al públic, ubicats als centres cívics de Molins, Cirera, Pla d’en Boet, Rocafonda i Cerdanyola, a l’equipament cívic del carrer de València, al Centre Social Vista Alegre, al CEIP Cirera i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana del Centre (La Riera, 48). Aquests punts atendran consultes sobre el cens i relacionades.

 

L’horari d’atenció serà de 8 a 20 hores, excepte en el cas dels centres cívics de Molins i Cirera, que obriran de 8 a 14 hores i de 16 a 20 hores. Així mateix, els ciutadans també podran obtenir informació trucant al telèfon d’atenció ciutadana 010 (807 117 010 si es truca des d’un mòbil).

 

A patir de les 20 hores, el vestíbul de l’Ajuntament s’adequarà com a punt d’informació dels resultats, tant de participació com de l’escrutini. El seguiment de les dades es podran fer mitjançant els següents sistemes d’informació:

 

- Pantalla de dades on es publicaran els resultats de participació de les 14 hores i les 18 hores i els resultats de l’escrutini a Mataró.

 

- Pantalla de televisió: emetrà imatges d’informatius de televisió que realitzin programació especial.

 

- Plafons informatius: una mostra amb infografia recollirà una retrospectiva dels resultats de les diferents eleccions celebrades a la ciutat des de 1977 (municipals, generals i europees), i amb els resultats per barris obtinguts als comicis al Parlament Europeu de 2004.

 

També es podrà fer el seguiment on-line de les eleccions des del web municipal, amb informació que s’anirà actualitzant a mesura que es realitzi el recompte de vots. Acabats els comicis s’elaborarà un dossier amb tots els resultats electorals que també estarà disponible al web en format PDF i que inclourà la participació, els resultats generals, resultats per barris, etc.