Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aigües de Mataró renovarà el clavegueram dels carrers de la Unió i de Francisco Pizarro

Escoltar

Aigües de Mataró renovarà el clavegueram dels carrers de la Unió i de Francisco Pizarro

S’instal·laran noves canonades i es renovaran els claveguerons

L’empresa municipal Aigües de Mataró, S.A. (AMSA) substituirà l’actual col·lector del carrer de la Unió i el del carrer de Francisco Pizarro, per tal de millorar el clavegueram d’aquesta àrea de la ciutat. La Junta de Govern Local ha aprovat avui inicialment el projecte de millora.


Les obres consistiran en la instal·lació de nous tubs de PVC de diferents diàmetres i la substitució dels claveguerons que es troben en mal estat. Així mateix, s’aprofitarà per millorar els carrers, renovant els paviments d’asfalt en ambdues vies i afegint rigoles al carrer de Francisco Pizarro. 

 

 

Obres al carrer de la Unió

 

Les obres del carrer de la Unió, en el tram entre la ronda de Francesc Macià i el carrer d’Iluro, consistiran en la construcció de 228 metres de col·lector de 1000 mm de diàmetre, 14 metres de col·lector de 800 mm de diàmetre i una canonada de 151 metres de 600 mm de diàmetre. Així mateix, per a la formació dels nous claveguerons i embornals, s’utilitzarà tub de PVC de 200 mm i 300 mm de diàmetre. També es preveu la demolició dels embornals actuals i l’execució de 40 noves connexions pels embornals.

 

Pel que fa a l’exterior del carrer, es refarà tot l’ample de la calçada, amb formigó i paviment d’asfalt. En aquesta via es col·locaran rigoles noves, ja que actualment només existeixen al tram entre la ronda de Francesc Macià i el carrer de Francisco Pizarro, i les d’aquest últim carrer es troben en mal estat. Finalment, quan les rigoles estiguin ja col·locades, es reposarà l’asfalt del paviment en diferents fases, per facilitar la mobilitat de la zona.

 

 

Actuació al carrer de Francisco Pizarro

 

En l’actuació del carrer de Francisco Pizarro, en el tram entre el carrer de José Maria Torrijos i el carrer de la Unió, s’instal·laran 88 metres de canonada 500 mm de diàmetre i es realitzarà la reposició del paviment amb formigó i paviment d'asfalt entre les rigoles existents.

 

El pressupost de l’execució de les obres és de 730.178,35 euros i es preveu que tinguin una duració de sis mesos. L’actuació forma part del Pla Director del Clavegueram de Mataró i suposa una millora de l’entorn urbà per a la ciutadania de Mataró.

 

Abans de l’inici dels treballs, el projecte haurà de superar els tràmits d’exposició pública, aprovació definitiva, licitació i adjudicació a una empresa constructora.