Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Can Xalant cedirà espais i recursos als joves creadors visuals seleccionats de la Sala d’Art Jove de la Generalitat

Escoltar

Can Xalant cedirà espais i recursos als joves creadors visuals seleccionats de la Sala d’Art Jove de la Generalitat

El president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural, Sergi Penedès, i el secretari de Joventut del Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, Eugeni Villalbí, van signar ahir dimarts 21 de juliol un conveni de col·laboració mitjançant el qual els joves creadors i creadores visuals seleccionats de la Sala d’Art Jove de la Generalitat podran fer ús dels espais i recursos de Can Xalant.

 

El conveni, que la Secretaria de Joventut també va signar amb Hangar Centre de producció d’Art de Barcelona, té com a objectiu ampliar els recursos a l’abast dels joves creadors visuals seleccionats de la Sala d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya, perquè puguin treballar més professionalment.

 

Per l’acord, tant Can Xalant com Hangar es comprometen a facilitar les eines i recursos disponibles per a la producció de projectes vinculats a la convocatòria pública anual per a joves creadors i creadores visuals de la Secretaria de Joventut.

 

En el cas de Can Xalant, l’equipament ofereix l’ús dels seus espais i dels recursos de què disposa, com poden ser l’edició de material o el muntatge de vídeos. Pel que fa Hangar, realitzarà tutories de producció per als i les joves artistes i assessorament en la materialització dels projectes seleccionats, amb la possibilitat d’utilitzar les seves instal·lacions.

 

Can Xalant és el primer centre territorial al país que treballa en programes de recerca i producció en l’àmbit de les arts visuals. L’espai ofereix a la comunitat artística i als agents culturals que ho demanin els recursos necessaris per desenvolupar els seus propis projectes, donant especial atenció als artistes emergents vinculats al territori i al context social en què es troben. Hangar és un centre de producció i recerca artística fundat el 1997 per l’Associació d’Artistes Visuals de Catalunya amb una filosofia i un model de gestió enfocat a la producció i a la investigació que el fan única a Barcelona i a l’Estat espanyol.