Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Can Xalant fa una jornada de portes obertes per mostrar el treball dels artistes residents

Escoltar

Can Xalant fa una jornada de portes obertes per mostrar el treball dels artistes residents

També hi haurà música i la inauguració d’un projecte

El proper divendres, 17 de juliol, tindrà lloc la jornada de portes obertes de Can Xalant, Centre de Creació i Pensament Contemporani de Mataró (carrer de Francesc Layret, 75). Aquesta jornada és un esdeveniment lúdic i cultural que a part de mostrar el treball dels artistes residents durant l’any ofereix un programa de música i altres disciplines artístiques sota el nom d'Efímer Club. L’equipament estarà obert des de les 18 h fins a les 4 de la matinada i l’entrada és gratuïta.


Can Xalant obre els tallers dels artistes, residents al centre durant el 2009, com una forma d'oferir la possibilitat d'acostar-se al seu treball. Aquests artistes són: Joan Navarro, Raül Roncero, Margarita Pineda, Anibal Parada, Antonio Gagliano, Laura Marte i Roser Caminal. També els projectes residents del col.lectiu Airvoland i de Les Salonnieres presentaran una mostra del treball realitzat durant l'any. A més a més, hi haurà la projecció de produccions realitzades també durant aquest període.



Enguany, tindrà lloc també la inauguració del projecte We Can Xalant, del col·lectiu a77 de Buenos Aires i l'artista i arquitecte Pau Faus. Com a part d'aquest projecte, durant el mes de juliol s'ha realitzat el workshop "We Can Xalant. Laboratori d'arquitectures nòmades i autoconstrucció", que ha plantejat, d'una banda, reinterpretar l'antiga construcció de Tadashi Kawamata al pati de Can Xalant coneguda com el "Xiringuito de Mataró" i, per altra, desenvolupar una unitat mòbil entesa aquí com una extensió del mateix centre cap a l'espai públic.

 

Es tracta d'un projecte de construcció col·lectiva, constituït a partir d'una xarxa d'institucions i persones representatives de l'entorn més immediat del Centre Can Xalant. L'objectiu ha estat desenvolupar noves estratègies d'anàlisi i intervenció sobre el territori, explorar dinàmiques de col·laboració i obrir noves reflexions sobre estructures arquitectòniques mòbils i flexibles per a usos culturals. El Laboratori ha estat plantejat com un procés socioconstructiu basat tant en la construcció física com en el delineat de programes i de l'agenda d'activitats que s'activarà per donar continuïtat a aquestes arquitectures.

 

La inauguració tindrà lloc a les 20 h, abans de l'inici de les actuacions programades dins de l'Efímer Club, en el qual, enguany, actuaran els nord-americans Howe Gelb (Giant Sand), pare del nou country alternatiu americà i Dent May amb el seu ukelele, artista de la música pop - crooner, falsetto i showman. També hi haurà les actuacions dels catalans El Petit de Cal Eril i els Nueva Vulcano.

 

Com cada any, per acompanyar la jornada hi haurà projeccions de curtmetratges d'animació i algunes sorpreses més a mode de jam session.