Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El carrer de Francesc Milans estrena nova urbanització

Escoltar

El carrer de Francesc Milans estrena nova urbanització

Les obres realitzades han millorat l’accessibilitat del vial

L’alcalde, Joan Antoni Baron, té previst inaugurar demà dissabte, 14 de novembre, la nova urbanització del carrer de Francesc Milans, situat entre el carrer de Jaume Isern i el carrer d’Altafulla.

 

La inauguració oficial tindrà lloc a les 17.00 hores. Els veïns i comerciants de la zona han organitzat un seguit d’activitats per celebrar la inauguració, com una xocolatada i un concert, que tindran lloc des de les16.00 hores i fins a les 20.30 hores.

 

 

Obres realitzades

 

Les obres van començar el passat mes de juny. Els treballs han afectat a una superfície de 1.100 m² i han permès eliminar les barreres arquitectòniques, així com renovar les voreres i la calçada. Els dos extrems del carrer s’han pavimentat a un sol nivell, donant continuïtat a les voreres dels carrers de Jaume Isern i d’Altafulla. Per facilitar els accessos s’han construït rampes i guals de minusvàlids i s’han senyalitzat els passos de vianants.

 

Pel que fa als serveis, els treballs han inclòs la renovació de la xarxa de clavegueram, que ha anat a càrrec de l’empresa municipal Aigües de Mataró. Les obres han consistit en la construcció de 94 metres de col·lector de PVC de diàmetre 500 mm. S’han connectat els claveguerons en servei i s’han substituït aquells que estaven en mal estat.

 

També s’ha renovat l’enllumenat públic, retirant els punts de llum penjats a les façanes i col·locant nous punts de llum, i s’han condicionat les línies elèctriques de tot el sector.

 

S’ha instal·lat un sistema de reg automatitzat per a cada arbre, de manera que la jardineria té manteniment permanent. Finalment, s’han soterrat els actuals contenidors de la brossa de rebuig i orgànica, situats a la cantonada amb el carrer d’Altafulla.

 

L’empresa constructora Graiva Obres i Serveis, SA ha executat les obres d’urbanització per un import de 220.927,45 € (IVA inclòs). Les obres de renovació del clavegueram es van adjudicar a l’empresa Construcciones Garcia Cano e Hijos, SA per un import de 74.863 € (IVA inclòs).

 

La urbanització del carrer de Francesc Milans s’emmarca en el Pla integral del Centre-Eixample-Havana, i és una de les actuacions finançades a Mataró amb el Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL), que pretén crear ocupació mitjançant l’execució d’obra pública. L’Ajuntament duu a terme 52 obres amb els ajuts del FEIL, que suposen una inversió de 21 milions d’euros a la ciutat i una previsió d’ocupació de 700 llocs de treball.