Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El conseller d’Educació, Ernest Maragall, inaugura les escoles Maria Mercè Marçal i Montserrat Solà

Escoltar

El conseller d’Educació, Ernest Maragall, inaugura les escoles Maria Mercè Marçal i Montserrat Solà

Els centres educatius han estrenat edifici aquest curs

El conseller d’Educació, Ernest Maragall, i l’alcalde, Joan Antoni Baron, van inaugurar dissabte passat, 21 de novembre, les escoles Maria Mercè Marçal i Montserrat Solà. Els dos centres han estrenat edifici aquest curs 2009-2010, tot i que les escoles ja funcionaven en altres ubicacions provisionals.

 

 

Escola Maria Mercè Marçal

 

El centre va començar a funcionar amb mòduls provisionals al curs 2006-2007. Aquest curs ja s’ha començat al nou edifici, situat a la riera de Figuera Major, 48.

 

L’Escola Maria Mercè Marçal, amb capacitat per a 450 alumnes, compta amb 203 alumnes matriculats, una plantilla de 16 mestres, 15 hores setmanals d’auxiliar d’educació especial (vetllador) i 8 hores a la setmana d’Equip d’Assessorament Psicopedagògic (EAP). Actualment té 6 grups d’Educació Infantil, 2 grups de 1r de primària i 1 grup de 2n de primària.

 

A més, mitjançant l’AMPA del centre, participa en el programa d’escoles obertes al juny/setembre, pel qual ha rebut una subvenció de 840 € (juny) i 2.520 € (setembre) del Departament d’Educació. També té una subvenció de 3.675 € per a l’acollida matinal d’infants de 8 a 9 hores del matí.

 

El centre disposa de 6 aules per a educació infantil, una aula de psicomotricitat, una aula per a petits grups, 6 aules exteriors i un pati de 781,30 m² per als més petits. En quant a les instal·lacions per a primària, l’escola disposa de 12 aules, 4 aules per a petits grups, una aula de música i audiovisuals, una d’informàtica, una biblioteca, una aula de plàstica i un gimnàs de 200 m² amb escenari, magatzem i vestidors.

 

Cal destacar, que l’Escola Maria Mercè Marçal està connectada al Tub Verd de Mataró. Es tracta d’una xarxa de distribució de calor i fred que permet climatitzar edificis (calefacció, aigua calenta i aire condicionat) aprofitant fonts d’energia renovables com l’escalfor que es produeix en el procés de tractament dels fangs de la depuradora de Mataró i en el procés d’incineració de residus.

 

 

Escola Montserrat Solà

 

L’Escola Montserrat Solà va començar a funcionar al curs 2007-2008 en un ubicació provisional a les instal·lacions de l’antiga Escola Anxaneta. El nou edifici es troba situat a la plaça dels Alocs, 1.

 

L’Escola Montserrat Solà té capacitat per a 450 alumnes, tot i que aquest curs 2009-2010 matricula a 130 alumnes i hi treballen 12 mestres. A més compta amb 2 vetlladores amb una dedicació de 30 hores a la setmana i amb Equip d’Asessorament Psicopedagògic (EAP) amb una dedicació de 4,30 hores. Actualment té 6 grups d’educació infantil (P3, P4 i P5).

 

Mitjançant l’AMPA del centre, participa en el programa d’escoles obertes al juny/setembre, pel qual ha rebut 560 € (juny) i 560 € (setembre) del Departament d’Educació. També s’ha acollit a la convocatòria d’acollida matinal per a infants de 8 a 9 hores del matí, amb una subvenció de 1.225 €.

 

El centre disposa de 6 aules per a educació infantil, un aula de psicomotricitat i una aula per a petits grups. En quant a les instal·lacions per a primària, l’escola disposarà de 12 aules, 4 aules per a petits grups, una aula de música i audiovisuals, una d’informàtica, una biblioteca, una de plàstica i un gimnàs de 219,83m² amb escenari, magatzem i vestidors.

 

L’edifici té una superfície total construïda de 4.273,25 m², dels quals 1.839,65 m² es dedicaran a patis diferenciats per nivells educatius i zona de jocs.

 

 

Conveni de col·laboració

 

L’Ajuntament de Mataró ha executat les obres dels dos edificis en virtut del conveni de col·laboració signat amb el Departament d’Educació. Segons aquest conveni, la Generalitat de Catalunya es farà càrrec en diferents anualitats de la inversió avançada per l’Ajuntament, que puja a 9.120.000 €.

 

Dissabte també es va inaugurar la urbanització dels espais d’accés a les dues escoles, que ha executat l’Ajuntament amb el finançament del Fons Estatal d’Inversió Local. La millora dels entorns de l’Escola Montserrat Solà ha suposat una inversió de 306.249 € i la urbanització de la vorera d’accés a l’Escola Maria Mercè Marçal ha costat 215.280 €.