Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El conseller de Medi Ambient i Habitatge lliura 61 pisos amb protecció oficial per a joves a Mataró

Escoltar

El conseller de Medi Ambient i Habitatge lliura 61 pisos amb protecció oficial per a joves a Mataró

 

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, i l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, han lliurat avui les claus de 61 pisos amb protecció oficial de lloguer per a joves menors de 35 anys a Mataró (Maresme). Els pisos han estat construïts per l’Institut Català del Sòl en un solar de la seva propietat al sector del Pla d’en Boet, en els carrers de Sant Cugat, 169-173, i de Javier Castaños, 166-170, i seran administrats per Adigsa després de tancar el procés d’adjudicació. Han assistit també al lliurament de claus el director general de Promoció de l’Habitatge, Joaquim Gascó, el conseller delegat d’Adigsa, Frederic Linares, el conseller delegat d’Urbansime de l’Ajuntament de Mataró, Ramon Bassas, i el conseller delegat d’Habitatge de l’Ajuntament de Mataró, Francesc Teixidó.

 

La promoció està formada per dos edificis aïllats amb dues escales cadascun. Tots els  habitatges disposen d’un dormitori amb una superfície útil d’entre 40,37 m2 i 43,45 m2. N’hi ha tres adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. La promoció compta amb 94 pisos en total, amb 94 trasters i 110 places d’aparcament vinculades als habitatges. També hi ha un local per a equipaments a la planta baixa i soterrani d’un dels edificis, que l’Institut Català del Sòl ha cedit a l’Ajuntament per ubicar-hi l’Escola d’Adults Alarona i dependències municipals. El preu del lloguer dels habitatges oscil·la entre els 315 i els 335 euros mensuals, segons les dimensions dels habitatges.

 

Entre els blocs, s’ha creat un espai d’ús públic que configurarà una plaça interior de 2.000 m2 amb zones enjardinades. Els edificis se situen al costat de la comissaria dels Mossos d’Esquadra i s’accedirà als habitatges des d’un passadís obert a l’exterior.

 

L’obra s’ha basat en un projecte d’Espinet/Ubach Arquitectes i Associats, SL, i compta amb un pressupost de 6,97 M€. Inclou una xarxa separativa d’aigües pluvials i plaques per aprofitar l’energia solar per a la producció d’aigua calenta sanitària.