Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme signa convenis per valor de 12.000 euros amb dues entitats culturals maresmenques

Escoltar

El Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme signa convenis per valor de 12.000 euros amb dues entitats culturals maresmenques

Més impuls a la cultura popular i a la difusió del patrimoni arquitectònic i artístic. Aquesta és la voluntat que va portar al Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme a signar divendres 3 d’abril dos convenis de col·laboració amb les entitats maresmenques: Comissió organitzadora dels actes del Mil·lenari de Santa Maria de Mataró i Associació Cultural i15. Els convenis plantegen l’entrega de 6.000 euros a cada entitat perquè impulsin dos projectes de difusió del patrimoni arquitectònic i de promoció de la cultura popular i festiva. 


 

La signatura va tenir lloc el passat divendres 3 d’abril al migdia a la Sala de Juntes del Consorci. Hi van assistir el president del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, Joan Antoni Baron, i representants de les dues entitats mataronines, que van signar el conveni. 

 

La Comissió organitzadora dels actes del Mil·lenari de Santa Maria de Mataró utilitzarà els recursos rebuts a través del conveni per tirar endavant l’edició d’un llibre commemoratiu. Aquesta obra literària serà un balanç dels 1.000 anys d’història de la basílica mataronina i un exhaustiu repàs de la realitat del passat artístic del temple.

 

L’Associació Cultural i15 és una entitat mataronina que té entre els seus principals objectius l’estudi, investigació i difusió del patrimoni cultural local. L’Associació Cultural i15 destinarà la totalitat dels recursos del conveni amb el Consorci a la reedició actualitzada del llibre-joc La Passada de les Santes. Aquest llibre-joc es va editar el 2006 però no incloïa la nova figura del Dragalió, apareguda a la Festa Major mataronina el 2007. L’entitat preveu una tirada de la nova edició de 1.500 exemplars.

 

El Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme té entre els seus objectius el de col·laborar, promoure, divulgar i recolzar iniciatives de caràcter social i cultural a la comarca del Maresme. Aquesta voluntat d’obertura del Consorci amb el teixit associatiu de la comarca ja s’ha anat plasmant amb acords amb altres entitats maresmenques.