Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Dia de la Música omplirà el centre de Mataró amb una quarantena de grups de la comarca

Escoltar

El Dia de la Música omplirà el centre de Mataró amb una quarantena de grups de la comarca

Els participants es distribuiran en quatre escenaris

El proper dissabte 20 de juny tindrà lloc el Dia de la Música. La celebració omplirà de música, des de les 17 h fins a la matinada ininterrompudament, el centre de la ciutat. Hi participaran 37 grups d’estils variats i també es farà la segona edició de la Matukada o gran rua de grups de batukades de Mataró i rodalies. Enguany hi haurà quatre escenaris amb el de la plaça de la Peixateria com a novetat. Els actes, que s’allargaran fins al dia 22, estan organitzats per l’Institut Municipal d’Acció Cultural i el Col·lectiu de Músics del Maresme.


 

Per quart any consecutiu, els organitzadors han volgut donar veu als grups de la comarca a través de quatre escenaris: dos a la plaça de Santa Anna, un davant de l’Ajuntament i l’escenari nou a la plaça de la Peixateria. Els estils que s’hi podran sentir van des del rock al hip-hop passant pel jazz, el pop i el heavy.

 

La segona Matukada, la trobada de batukades de Mataró i rodalies, començarà a les 18.30 h amb una cercavila conjunta per la Riera fins a la plaça de Santa Anna on s’espera que s’apleguin uns 200 batucaires. Diumenge al matí els organitzadors de la Matukada oferiran un taller de percussió brasilera per a infants i joves a partir de les 11 h al final del passeig del Callao.

 

Altres actes del Dia de la Música seran el concert del 30è aniversari de l’Aula de Música Masafrets que es farà diumenge a les 18.30 h Foment Mataroní. Per celebrar aquesta efemèrides actuaran diferents formacions de l’escola  amb la col·laboració d’antics i actuals professors de l’escola, alumnes de l’Aula de Música Tradicional de l’Ajuntament de Mataró i el grup Vol de Gabines.

 

L’últim acte serà la cantata que es farà dilluns a les 12 h a la plaça de Santa Anna de les cançons del disc Musiquetes per a la Bressola que organitza la Casa de la Música Popular. La cantata comptarà amb la participació de les diferents escoles de Mataró que han participat en l’enregistrament del disc.