Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Feder subvenciona amb 944.297 euros el Centre de Congressos del TecnoCampus Mataró-Maresme

Escoltar

El Feder subvenciona amb 944.297 euros el Centre de Congressos del TecnoCampus Mataró-Maresme

Es presenten els projectes subvencionats a la demarcació de Barcelona

El Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) subvencionarà amb 944.297 euros la construcció del Centre de Congressos i Reunions Mataró-Maresme que estarà ubicat al parc tecnològic i de la innovació TecnoCampus Mataró-Maresme, ara en construcció al polígon del Rengle.

 

El secretari general del Departament de Governació i Administracions Públiques, Jaume Oliveras, ha presentat aquest migdia a Mataró les 50 actuacions dels diferents municipis de la demarcació de Barcelona subvencionades amb 21.604.072 euros del Feder. Aquestes actuacions, que s’emmarquen en els eixos 2 i 4 del Feder, destinat a Catalunya per al foment de la competitivitat i l’ocupació, suposaran una inversió total de 43.208.145 euros.

 

La presentació dels projectes locals seleccionats del Feder ha tingut lloc a les obres del futur edifici universitari del parc tecnològic i de la innovació TecnoCampus Mataró-Maresme i ha comptat amb la participació de l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i el director dels Serveis Territorials del Departament a Barcelona, Joan Rabasseda. L’acte també ha comptat amb l’assistència d’alcaldes de municipis del Maresme que també s’han vist beneficiats amb ajuts del Feder.

 

Emmarcat dins l’eix 4 de la convocatòria, destinat a la regeneració urbana i local, el futur Centre de Congressos compta amb una despesa elegible de 1.888.595 euros, per tant el Feder finançarà la meitat de la mateixa.

 

 

Característiques del futur equipament

 

L’equipament té com a objectiu donar servei al Parc TecnoCampus Mataró-Maresme i a totes les empreses tecnològiques i entitats interessades. La construcció d’aquest centre permetrà a Mataró explotar el segment turístic de les reunions.

 

Vinculat a l’Escola Universitària del Maresme, que oferta una diplomatura en turisme, serà un espai idoni per a la potenciació de Catalunya com a referent en formació de turisme.

 

Pel que fa a les instal·lacions, el Centre de Congressos i Reunions Mataró-Maresme ocuparà dues plantes (baixa i subterrània) i tindrà una superfície total de 3.550 m². Disposarà d’un espai de congressos i reunions, amb sala d’actes amb capacitat per a 350 persones i un espai per realitzar fires; els Espais Talent, integrats per sales de reunions i petits seminaris dedicats a la formació; l’Espai per a les idees, on es podrà treballar i llegir, i un punt de l’Oficina de Turisme de Mataró.