Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Festival Spraysound III inclou exhibició de grafits, exposicions, concerts i balls

Escoltar

El Festival Spraysound III inclou exhibició de grafits, exposicions, concerts i balls

Avui a la Nau Gaudí es farà una xerrada de conscienciació sobre el món del grafit

El cap de setmana del 13 i 14 de juny tindrà lloc a Mataró el Festival Spraysound III que organitza bianualment l’associació Artistes Urbans del Maresme (AUM) amb el suport del Servei de Joventut de l’Ajuntament. Avui divendres, 5 de juny a les 17.30 h, la Nau Gaudí acollirà una xerrada de conscienciació sobre els grafits adreçada als més joves.


 

AUM és una associació de caràcter creatiu, sense finalitat lucrativa, que actua com a plataforma oficial. Agrupa als grups i persones del Maresme i rodalies que tinguin les mateixes finalitats artisticocreatives: crear i difondre el missatge artístic de la ciutat, la promoció de l’art en espais oberts en la ciutat i als ciutadans i civilitzar i regular l’ús dels espais públics per a la pràctica d’aquest art al carrer.

 

Fins ara el festival consistia en la realització d’una exhibició de grafits en un sol espai, en aquesta edició s’han programat un seguit d’activitats que van des de l’exhibició de grafits, xerrades, concursos, exposicions, balls, concerts fins a la instal·lació de rampes per practicar l’skate.

 

Al passatge interior del carrer de Serra i Moret hi haurà un mapa on s’indicaran les activitats i els llocs on es faran. A cada espai hi haurà també mapes que donaran la possibilitat que el públic pugui fer un recorregut pels diferents espais.

 

L’Ajuntament hi col·labora amb suport tècnic, econòmic, ha cedit dos murs per poder-hi pintar grafits i ha organitzat la xerrada de conscienciació per als joves.

 

 

Programa del Festival Spraysound

 

El divendres 5 de juny, a les 17.30 h, a la Nau Gaudí (carrer de la Cooperativa, 47) hi haurà la xerrada de conscienciació a càrrec d’AUM adreçada als més joves al voltant del món del grafit: aprendre a respectar l’entorn aliè, civisme, valors o demanar permisos per poder pintar un mural.

 

El dissabte 13 de juny, al passatge interior del carrer de Serra i Moret, hi haurà l’exhibició de grafits produïts per grups de Mataró, Pamplona, Salamanca, Barcelona, Montmeló, Saragossa i Alacant. I d’11 a 20 h, tant el dissabte com el diumenge, els guanyadors del concurs d’esbossos podran pintar als dos murs cedits per l’Ajuntament al pàrquing de la Gatassa.

 

El mateix dissabte, de 17.30 a 21.30 h a la Sala Clap hi haurà un concert d’Havana Klub i altres convidats que tocaran música de reggae i hip hop. També hi haurà ball de hip hop i breakdance a càrrec de Chocapic crew. El concert serà gratuït. I a les 22 h, hi haurà el concert de Kase O i Jazz magnetism. El concert és de pagament.

 

El diumenge 14 de juny es muntaran rampes d’skate al passatge interior del carrer de Serra i Moret, d’11 a 20 h, per als qui vulguin patinar. També hi haurà una exhibició del grup Tema Lien.

 

Fins al diumenge es podran veure dues exposicions: una al Cafè cultural El Dau (carrer d’en Pujol, 26) i a la Comuna de l’art (Camí Ral, 351).