Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El nou edifici de Mataró Energia Sostenible donarà servei als nous sectors del Front del Mar

Escoltar

El nou edifici de Mataró Energia Sostenible donarà servei als nous sectors del Front del Mar

La construcció té un pressupost de 975.000 euros

Mataró Energia Sostenible, S.A. (MESSA) ha iniciat aquest mes d’octubre la construcció del seu nou edifici que, mitjançant el Tub Verd, impulsarà aigua freda per a subministrar climatització centralitzada als nous edificis del Front del Mar que es vagin construint a la zona del parc tecnològic TecnoCampus Mataró-Maresme, el Rengle o el sector d’Iveco. Així, des d’aquest punt arribaran a propulsar 1600 m3 cada hora -25.000.000 de kWh l’any-.  


L’edifici s’emplaçarà a la carretera de Barcelona, número 92, a tocar de les instal·lacions de l’EDAR (Estació Depuradora d’Aigües Residuals de Mataró) i la rotonda del Rengle. Les obres tenen un pressupost global de 975.000 euros i duraran aproximadament 10 mesos, amb la qual cosa es creu que puguin estar llestes per a l’estiu de 2010.

 

Pel que fa a les seves característiques tècniques, l’edifici disposarà d’una superfície global construïda de 1415 m2, 1215m2 de sostre industrial -per a la instal·lació de les diferents màquines de producció d’aigua freda, per a les bombes d’impulsió i per al taller de manteniment- i 200 m2 destinats a oficines. A més, tindrà una imatge exterior prou característica, ja que combinarà el gris i el verd corporatiu amb els acabats metàl·lics de la façana, amb al qual cosa esdevindrà un edifici singular de la ciutat de Mataró.

 

 

Edifici sostenible

 

Al sostre s’hi col·locaran, a més, plaques solars fotovoltaiques per aprofitar l’energia solar, cosa que reduirà notablement el consum energètic de la instal·lació; en aquest sentit, MESSA vol ser un referent d’estalvi energètic a la ciutat, i per això ha prioritzat la construcció d’un edifici 100% sostenible.

 

A més, la construcció s’emmarca dins la voluntat de Mataró Energia Sostenible de convertir Mataró en una ciutat capdavantera en temes mediambientals, tot desenvolupant projectes energètics que ajudin a fer més sostenible el model de ciutat.

 


Mataró Energia Sostenible S.A és una empresa privada participada per empreses de capital públic en la següent proporció: 37% Aigües de Mataró, 28% Promocions Urbanístiques de Mataró S.A., 25% Eficiència Energètica S.A. i 10% Instituto para la diversificación y el Ahorro Energètico.


 

 

Més sobre el Tub Verd

 

El Tub Verd és una xarxa de distribució de calor que aprofita l’energia sobrant del tractament de residus. Aquesta energia s’utilitza per a l’escalfament d’aigua i la climatització d’edificis. A causa de la substitució del consum de combustibles fòssils, com ara el petroli o el gas natural, el sistema innovador del Tub Verd és una solució energètica que respecta el medi ambient i evita les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Aquest sistema, conegut com a District Heating és molt popular al nord d’Europa i a molts llocs del món, on fa temps que està implantat.