Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El nou enllumenat dels carrers de Fra Luís de León i de Ramon Llull permetrà un estalvi energètic del 56%

Escoltar

El nou enllumenat dels carrers de Fra Luís de León i de Ramon Llull permetrà un estalvi energètic del 56%

Els punts de llum passaran de 56 a 59

El nou enllumenat públic que s’està instal·lant als carrers de Fra Luís de León i de Ramon Llull permetrà un estalvi energètic del 56,52% respecte a la xarxa actual. El  Servei de Manteniment i Serveis va començar a mitjan abril les obres de renovació, que tenen un termini d’execució de 40 dies, i per tant es preveu que estiguin enllestides a finals de maig.


 


Els treballs suposaran la substitució i ampliació dels punts de llum existents, que passen de 56 a 59. Les noves lluminàries estaran instal·lades en braços col·locats a la façana i columnes, igual que l’enllumenat actual.

 

La major part de les làmpades actuals eren de vapor de mercuri, de 250 i 150 W, mentre que les noves seran totes de vapor de sodi, de 100 i 150 W, més respectuoses amb el medi ambient i que donen un rendiment molt superior. Es preveu que el nivell lumínic sigui superior al que ofereix l’enllumenat actual, tot i que la potència instal·lada es reduirà gairebé a la meitat, de 15,86 kW a 8,84 kW.

 

També s’instal·larà un sistema de reducció i estabilització de flux que permetrà adaptar el nivell de llum en funció de les hores de major o menor ús de la via pública i aconseguir un major estalvi energètic.

 

L’empresa Electricitat Boquet, SL executa les obres, que van ser adjudicades per un import de 57.629,47 € (IVA inclòs).

 

El nou enllumenat dels carrers de Fra Luís de León i de Ramon Llull està finançat pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL), que pretén crear ocupació mitjançant l’execució d’obra pública. L’Ajuntament durà a terme 52 obres amb els ajuts del FEIL, que suposen una inversió de 21 milions d’euros a la ciutat i una previsió d’ocupació de 582 llocs de treball.