Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Parc Central de Mataró té una àrea de jocs interactius pionera a Espanya

Escoltar

El Parc Central de Mataró té una àrea de jocs interactius pionera a Espanya

Els diferents elements de joc estan controlats per un servidor

Mataró ha instal·lat al Parc Central una àrea de jocs interactius destinats a nens de 6 a 15 anys. La iniciativa, pionera a Espanya, consisteix en tres elements de joc que estan controlats per un servidor, més un rocòdrom.

 

L’alcalde, Joan Antoni Baron, ha presidit aquest matí la visita oficial a l’àrea de jocs amb motiu de l’acabament dels treballs d’instal·lació. La nova zona infantil potencia l’ús lúdic d’aquest àmbit del Parc Central.

 

La zona de jocs s’ha instal·lat a la plaça Mossèn Joan Pau Pujol, dins el nou Parc Central, a prop de l’avinguda del Corregiment de Mataró. Ocupa una superfície de 216 m².

 

Cada joc té un controlador que fa que el sistema funcioni i diferents botons que cal tocar per aconseguir els objectius plantejats per a cadascun dels elements interactius. Amb el controlador de cada element, que té una pantalla tàctil, els usuaris trien a quin joc volen jugar. També es pot seleccionar si es vol jugar sol, en equip o contra la màquina..

 

El tres elements interactius ofereixen diferents possibilitats de joc, que permeten treballar habilitats com l’agilitat, la velocitat, l’estratègia, la memòria, el rendiment, la coordinació, la força, la resistència i el treball en equip. Per exemple, l’estructura més gran permet fer un joc de velocitat consistent en anar apagant els punts de llum: guanya qui ho aconsegueixi en menys temps.

 

L’àrea de jocs disposa de terres de cautxú sintètic per amortir possibles caigudes. El servidor compta amb un ordinador amb sistema Linux i està integrat en un armari resistent al vandalisme.

 

L’Ajuntament va adjudicar el subministrament i instal·lació dels jocs a l’empresa Juegos Kompan, SA per un import de 97.270,06 € (IVA inclòs). Els treballs d’instal·lació han tingut una durada d’un mes. Fins ara, Juegos Kompan ha instal·lat jocs ICON, que és el nom que rep aquest sistema de jocs interactius, a Singapur, Copenhague i Estocolm, però Mataró és la primera ciutat que en té a Espanya.