Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El passatge de Pau Claris estrena nova urbanització

Escoltar

El passatge de Pau Claris estrena nova urbanització

L’Ajuntament ha arranjat la zona sud del vial i ha reorganitzat l’espai

El Servei de Manteniment ha acabat les obres d’arranjament i millora de la zona sud del passatge de Pau Claris, entre els carrers d’Alarona i de Ciutat Freta. Els treballs han permès reorganitzar l’espai i han donat continuïtat a les millores que l’Ajuntament va dur a terme fa tres anys a la part del passatge entre el carrer d’Alarona i el Camí del Mig.

 

L’alcalde, Joan Antoni Baron, ha presidit aquest matí la visita oficial a la nova urbanització del passatge amb motiu de l’acabament dels treballs, que van començar a l’abril.

 

El passeig de Pau Claris pertany a la classificació de zona verda pública. Les obres han afectat a una superfície de 4.151 m², concretament a la part del passatge que limita, al nord, amb el carrer d’Alarona, al sud amb el carrer de Ciutat Freta, a l’est amb l’IES Pla d’en Boet i a l’oest amb un edifici d’habitatges amb locals en planta baixa.

 

L’espai ha quedat separat en dues zones molt diferenciades a través d’una jardinera lineal. La banda oest s’ha definit com a zona de pas ràpid, per a vianants i vehicles autoritzats per donar servei als diversos locals existents. La banda est pot acollir activitats diverses, com el descans, la lectura, el passeig, la sortida dels alumnes del centre de secundària i diverses zones de jocs per a infants i joves.

 

Tots els recorreguts s’han fet accessibles. A la banda dels edificis residencials s’ha construït una nova vorera totalment adaptada per a les persones de mobilitat reduïda. També s’han fet dues rampes de sortida al camí principal, els dos accessos al passatge des del carrer d’Alarona són a nivell, i s’han utilitzat peces de formigó prefabricades amb acabat superficial no lliscant.

 

L’Ajuntament va adjudicar les obres a l’empresa Pavimentaciones, Rebajes y Construcciones, S.A, que les ha executat amb un pressupost de 426.830 € (IVA inclòs). Aquesta actuació està finançada pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL), que pretén crear ocupació mitjançant l’execució d’obra pública. L’Ajuntament està duent a terme 52 obres amb els ajuts del FEIL, que suposen una inversió de 21 milions d’euros a la ciutat i una previsió d’ocupació de prop de 700 llocs de treball.