Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El patronat de la Fundació Tecnocampus aprova iniciar els tràmits per als estudis d'Infermeria

Escoltar

El patronat de la Fundació Tecnocampus aprova iniciar els tràmits per als estudis d'Infermeria

També s'acorden els integrants dels tres consells assessors de la Fundació

El patronat de la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme (TCM) va aprovar ahir dimecres 10 de juny que s'iniciïn tots els tràmits que haurien de conduir a impartir el Grau d'Infermeria en el nou edifici universitari que entrarà en funcionament el setembre del 2010. El procés administratiu consta de dues fases. Per una banda, es crea la Facultat de Ciències de la Salut i Benestar del TCM, que hauria d'impartir els nous estudis un cop aprovats. Per l'altra, se sol·licita a la Universitat Pompeu Fabra que demani la incorporació d'aquest estudis en la programació universitària de Catalunya del curs 2010-2011; aquesta programació depèn del departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya.


 

La creació dels estudis d'Infermeria, en cas de ser aprovats, encaixarien amb una de les apostes estratègiques del Parc Científic i de la Innovació TecnoCampus: l'àrea de salut i benestar. El posicionament estratègic del parc de cara als propers anys, del qual s'ha informat al patronat de la Fundació, és una eina que parteix de la caracterització i anàlisi de l'entorn immediat, creuant-lo amb els sectors emergents i aquells que apunten un potencial de creixement major a mitjà i llarg termini. El resultat és l'especialització de TCM en la transformació de la qualitat de vida de les persones. Sectorialment, la temàtica aglutina les àrees d'especialització del parc TCM: TIC vinculada a la salut i a les dependències, audiovisual, nous materials i innovació en serveis. Avançar cap a la implementació del pla passa per focalitzar-se a incrementar la productivitat, maximitzar el potencial de les persones, transformar els models educatius i apostar per la innovació oberta.

 

El patronat de la Fundació TCM també ha aprovat la constitució dels tres consells sectorials, que són elements de participació, assessorament i informació a la societat civil de les activitats de la Fundació. Es tracta del Consell Territorial, que se centrarà en qüestions realitzades per la Fundació d’àmbit supralocal; el Consell d'Empresa i Innovació, dedicat a l’àmbit sectorial de l’empresa, la transferència de coneixement i la innovació; i el Consell d'Estudis Universitaris, Recerca i Desenvolupament.

 

Formaran part del Consell Territorial l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, que en serà el president, i 11 alcaldes de la comarca més, que han estat nomenats pel Consell Comarcal del Maresme en representació del territori: Xavier Amor (Pineda de Mar), Andreu Francisco (Alella), Joan Baliarda (Premià de Dalt), Eduard Gisbert (Masnou), Bernat Graupera (Sant Andreu de Llavaneres), Conxita Campoy (Malgrat de Mar), Miguel Ángel Martínez (Sant Vicenç de Montalt), Joaquim Colomer (Cabrils), Emili Muñoz (Tiana), Joaquim Ferrer (Vilassar de Mar) i Ramon M. Vinyes (Arenys de Mar).

 

Pel que fa al Consell d'Empresa i Innovació, en formaran part Manfred Bauer, director of Operations and Support Area, Laboratoris Hartmann SA; Ramon Reynal, directiu de Beiersdorf SA; Andreu López, CEO de Trinytronic; Martí Manent, president AECEM-FECEMD (Asociación Española de Comercio Electrónico y Marketing Relacional); Antòn Llorens (CEO IlluminateInc); i Lluís Sala (Sala Assessors Informàtics SL).

 

Finalment, el Consell d'Estudis Universitaris, Recerca i Desenvolupament tindrà com a president Andreu Francisco, alcalde d'Alella i fins a desembre de 2008 president de l'Escola Universitària del Maresme, centre ara integrat en el TecnoCampus Mataró-Maresme. En formaran part, a banda del director de l'àrea d'universitats del TCM i dels directors de les dues escoles del parc (EUM i EUPMT), un  representant de cadascuna de les universitats a les quals la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme té adscripció d’estudis universitaris (Dra. Dolors Ayala Vallespí per la UPC i Josep Eladi Baños per la UPF) i representants de prestigi de la comunitat científica i del món professional. Formaran part d'aquest consell Josep Miquel Piqué, conseller delegat de la societat 22@), i Carles Manté, president del Consell Rector del Consorci Sanitari del Maresme.