Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Pla de rehabilitació del Cementiri Municipal dels Caputxins avança amb l’acabament de la segona fase

Escoltar

El Pla de rehabilitació del Cementiri Municipal dels Caputxins avança amb l’acabament de la segona fase

S’han arranjat 4 noves illes de nínxols a banda i banda de l’escalinata

El Pla de rehabilitació del Cementiri Municipal dels Caputxins segueix avançant. A finals de maig va acabar la segona fase dels treballs, que van començar a l’octubre de 2008 i han suposat la rehabilitació de quatre illes de nínxols. L’alcalde, Joan Antoni Baron, ha visitat avui el més antic dels dos cementiris municipals amb motiu de la finalització d’aquests treballs.


 

El Pla de rehabilitació que es va acordar al 2007 amb la concessionària de la gestió dels cementiris, l’empresa Cementiris Metropolitans, preveia executar les obres de millora pendents del cementiri antic de Mataró en cinc fases. Per tant, actualment queden 3 fases per executar.

 

 

Actuacions executades a la segona fase

 

La segona fase ha afectat les illes G, H, Er i Fr. Es tracta d’illes ubicades a banda i banda de l’escalinata, a la part inferior de la mateixa. En total s’han reconstruït 322 nínxols.

 

S’han retirat les làpides i vidrieres antigues, s’han enderrocat els brancals i s’ha substituït la façana de totxo actual per una nova façana de pedra artificial. Un cop feta la nova façana, s’han tornat a col·locar les làpides i s’hi han posat noves vidrieres. També s’han rehabilitat les cobertes, el sistema de sanejament, la instal·lació elèctrica i l’enllumenat.

 

Per últim, s’ha aixecat el mur situat a l’accés principal del cementiri fins arribar a 1,10 m perquè faci de barana de l’interior i evitar així perills de caiguda.

 

Els treballs han estat executats per l’empresa CONSTE, SA amb un pressupost de 503.541 €. El cost ha estat assumit per la concessionària dels cementiris, com a condició dins del contracte de manteniment.