Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova definitivament les condicions de la reforma de l’edifici de Correus al carrer de Lepant

Escoltar

El Ple aprova definitivament les condicions de la reforma de l’edifici de Correus al carrer de Lepant

L’estudi de detall d’ordenació de volums redueix en una planta l’immoble actual

El Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir definitivament l’estudi de detall d’ordenació de volums de l‘edifici central de Correus, situat al número 31 del carrer de Lepant. El document defineix les condicions d’edificació de l’equipament, que està pendent de reforma.

 

L’oficina central de Correus es va traslladar l’any passat a una ubicació provisional (Camí Ral, 614) fins que estiguin enllestides les obres.

 

La reforma que durà a terme Correus a la seva seu central permetrà adaptar les instal·lacions, donat que hi ha una manca d’espais a les plantes més properes al carrer i, per contra, les plantes superiors estan sense ús. L’estudi de detall proposa millorar la integració de l’equipament amb l’entorn mitjançant una ordenació volumètrica de l’edifici, disminuint la seva alçada en una planta i augmentant la fondària.

 

D’aquesta manera, l’immoble quedarà amb un màxim de 3 plantes, és a dir, planta baixa més dos plantes pis, que és l’alçada predominant al carrer. S’ampliarà la fondària edificable fins als 20 metres a les plantes altes (ara és de 8,71 metres), la mateixa que tenen els edificis contigus.

 

En planta baixa es manté la fondària actual de l’edifici, de 29,67 metres, i s’amplia el pas lateral que dona accés a la Casa de la Palmera, situada darrera de Correus, fins als 3,90 metres. Aquest pas, que serà cobert, estarà obert en el mateix horari de l’equipament.

 

La Junta de Govern Local va aprovar inicialment l’estudi de detall el passat 7 de gener. Durant el període d’exposició pública es van presentar 3 escrits d’al·legacions que mostraven el desacord amb la proposta volumètrica i exposaven suggeriments o peticions principalment relacionades amb l’activitat del servei de Correus. Les al·legacions han estat desestimades i la resta de qüestions seran traslladades a la Sociedad Estatal de Correos y Telégrafos i als diferents serveis municipals als quals correspongui.