Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova una declaració sobre el conflicte bèl·lic que es viu a la franja de Gaza

Escoltar

El Ple aprova una declaració sobre el conflicte bèl·lic que es viu a la franja de Gaza

El Ple aprova una declaració sobre el conflicte bèl·lic que es viu a la franja de Gaza


 


 


El Ple de l'Ajuntament va aprovar ahir una declaració institucional de condemna rotunda del atacs d'Israel a Gaza i crida a l'alto al foc. El text de la declaració va ser consensuat durant la sessió plenària i va ser aprovat finalment pels grups municipals del PSC, CiU, PPC, ICV-EUiA i ERC.


El grup municipal de la CUP hi va votar en contra i va presentar una declaració alternativa que va rebre el recolzament del grup municipal d'ICV-EUiA, però no va prosperar en rebre els vots contraris de la resta de grups.


CiU i PPC també havien presentat un text alternatiu que van retirar a favor de la declaració institucional que finalment va ser aprovada. Després d'haver votat afirmativament i, transcorregut tot el Ple, el PPC va demanar excloure del títol de la declaració la "condemna rotunda dels atacs d'Israel a Gaza", malgrat que acceptava el text i els acords presos en les hores anteriors.


El text aprovat pel Ple és el següent:


"Les institucions públiques de Catalunya, que també participen en la construcció d'una cultura de la pau i en l'aportació de coneixements i fons de cooperació al desenvolupament, així com la societat civil organitzada, com és el cas de la Plataforma Mataró Aturem la Guerra, tenen el dret i el deure a manifestar-se davant d'aquesta esfereïdora situació.


La comunitat palestina present a Catalunya, i la societat civil organitzada, com és el cas de la Plataforma Mataró Aturem la Guerra, demana una condemna clara per part de les institucions públiques, i en concret de l'Ajuntament de Mataró, davant la vulneració sistemàtica dels Drets Humans de la població palestina.


Front aquesta esfereïdora situació, l'Ajuntament de Mataró:


PRIMER.- Condemna de forma rotunda els atacs d'Israel en territori palestí, així com els de Hamàs sobre Israel.


SEGON.- Demana l'aturada immediata dels atacs d'Israel a Gaza.


TERCER.- S'adhereix a la crida dels organismes internacionals perquè garanteixin l'assistència i protecció necessàries a la població civil i assegurin l'arribada d'ajuda humanitària, aliments i medicines.


QUART.- Reclama el retorn a la treva que Hamàs ha trencat, per tal de recuperar el compromís per un acord de pau iniciat al procés d'Annápolis al 2007, comptant amb l'auspici de les instàncies internacionals; al mateix temps que reclama a Israel que respecti aquest Dret Internacional, la Carta de Drets Humans i compleixi les 15 resolucions que l'ONU ha aprovat des de l'any 2006.


CINQUÈ.- Reitera la seva ferma convicció que el diàleg entre les parts és l'única via per una solució pacífica i durable del conflicte, des del compromís amb la cultura de la pau, que ha expressat de manera àmplia i reiterada la ciutadania de Mataró, així com la via del desenvolupament i cooperació internacional.


SISÈ.- Comunicar aquests acords a totes les forces polítiques catalanes amb representació al Parlament de Catalunya, al Congrés dels Diputats i Diputades, i al Parlament Europeu".