Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte Mataró Marítim avança amb la presentació de les propostes de futur dels tres grups de treball

Escoltar

El projecte Mataró Marítim avança amb la presentació de les propostes de futur dels tres grups de treball

En total es presenten 85 objectius estratègics

La Comissió d’Impuls del projecte Mataró Marítim es reuneix avui, dimecres 22 de juliol, per dur a terme la presentació de les propostes de futur que han plantejat els tres grups estratègics de treball. En total, els grups de treball presentaran a la Comissió d’Impuls un total de 85 objectius estratègics.

 

Respecte al total d’objectius, 29 fan referència al Grup de Turisme i Oci, i per tant estan vinculats a aquests àmbits d’actuació; 20 són propostes del Grup d’Indústria Marítima, Serveis Nàutics i Empreses Tecnològiques; 27 dels objectius corresponen al Grup de Coneixement, recerca, formació i capacitat, tecnologies i ciències de la salut i benestar; i per últim hi ha 9 objectius genèrics.

 

La presentació de les propostes tindrà lloc aquesta tarda a les 17.00 hores a la sala d’actes de Can Palauet, i anirà a càrrec de dos representants de cadascun dels grups de treball.  

 

Un cop presentats els objectius estratègics, que a partir d’ara han de ser valorats, durant aquest any es preveu presentar una proposta de model organitzatiu que pugui liderar i desenvolupar el projecte Mataró Marítim, així com enllestir un primer Pla d’accions a curt termini.

  

Antecedents del projecte

 

El projecte Mataró Marítim té el seu origen en una proposta de resolució aprovada al novembre de 2006 relativa a “El front de mar de Mataró, una estratègia de desenvolupament”. Aquesta resolució tenia per objectiu posar en valor la potencialitat del front de mar com un dels motors de desenvolupament de la ciutat, i es va acabar materialitzant en una altra proposta de resolució que es va aprovar a l’octubre de 2008.

 

El 3 de març de 2009 es va constituir la Comissió d’Impuls, formada per grups polítics, tècnics i representants de sectors econòmics i activitats vinculats al front de mar, és l’òrgan d’estudi, proposta i assessorament del projecte. Al maig es van crear els tres grups estratègics de treball, formats per mig centenar de persones vinculades als diferents àmbits.