Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei d’Obres de l’Ajuntament inicia les obres de millora de l’accessibilitat al Teatre Monumental

Escoltar

El Servei d’Obres de l’Ajuntament inicia les obres de millora de l’accessibilitat al Teatre Monumental

L’entrada a l’equipament quedarà anivellada a l’altura del carrer

El Servei d’Obres de l’Ajuntament comença aquesta setmana la remodelació del vestíbul del Teatre Monumental, al xamfrà de la Riera amb el carrer de Juan Meléndez Valdés, amb la construcció d’una nova escala d’accés i l’eliminació de les barreres arquitectòniques. La superfície que es remodelarà és de 304 m².

 

El projecte inclou la substitució de l’escala d’accés pel costat de llevant a l’amfiteatre, per tal d’adequar-la a la normativa d’evacuació en cas d’incendi. Actualment, l’espai que ocuparà la futura escala està destinat a un magatzem del teatre. També s’eliminaran les barreres arquitectòniques de l’entrada principal i s’anivellarà el vestíbul a l’altura del carrer. D’aquesta manera el terra del vestíbul tindrà el mateix pendent de la via pública.

 

La coberta del teatre se substituirà per afavorir la recollida d’aigua. També s’ampliaran els canals que, durant la tardor, requereixen un manteniment de neteja constant a causa de les fulles dels plàtans del carrer que obstrueixen el pas de l’aigua.

 

Les taquilles s’ubicaran amb accés per La Riera, fet que permetrà separar els espectadors que estiguin emprant les taquilles i els que estiguin accedint al vestíbul. La mesura afavorirà el pas dels assistents ja que fins ara aquests dos usos estaven solapats. El projecte també inclou una nova retolació amb la col·locació d’una cartellera de majors dimensions.

  

Afectacions provisionals

 

Mentre durin les obres, la taquilla s’instal·larà provisionalment a La Riera, una mica més amunt de l’entrada al teatre. L’entrada per al públic es realitzarà per les portes de les actuals sortides d’emergència, situades al carrer de Juan Menéndez Valdés. A la primera d’aquestes portes s’ha habilitat una rampa d’accés per a persones amb mobilitat reduïda.

 

També es veurà afectada per les obres una de les sortides d’emergència de l’amfiteatre. Per mantenir les normes de seguretat de l’edifici, s’ha reduït provisionalment l’aforament de l’amfiteatre, que ha quedat en 98 butaques enlloc de les 232 habituals.

 

Pel que fa al calendari d’execució, està previst que les obres durin tres 3 mesos. Els treballs han estat adjudicats a l’empresa Dentell, SL per un import de 179.060 € (IVA inclòs).

 

Les obres de remodelació del vestíbul del Teatre Monumental estan finançades pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL), que pretén crear ocupació mitjançant l’execució d’obra pública. L’Ajuntament durà a terme 52 obres amb els ajuts del FEIL, que suposen una inversió de 21 milions d’euros a la ciutat i una previsió d’ocupació de 582 llocs de treball.